nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pemimpin PH mula pertikai kredibiliti Anwar

23 OGOS : Kegagalan pembangkang mengangkat Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi perdana menteri menyebabkan beberapa parti komponen Pakatan Harapan (PH) sudah mula mempertikaikan kepimpinan Ahli Parlimen Port Dickson itu. 

Bibit-bibit perpecahan dalam PH mulai kedengaran yang dibuktikan selain DAP diwakili Tony Pua dan Ong Kian Ming yang mempersoalkan langkah politik PH sebelum ini, beberapa pemimpin Amanah dan PKR secara terbuka menunjukkan pertelagahan berhubung hala tuju parti masing-masing.

Ketua Amanah Bukit Bintang, Ahmad Asri Talib semalam mengeluarkan kenyataan mendesak kepimpinan partinya mewujudkan PH Plus serta menukar ketua pembangkang yang baru bagi menggantikan Anwar.

Pemimpin Amanah dan DAP mula mempertikaikan kredibilit Datuk Seri Anwar sebagai Ketua Pembangkang dan mendesak mewujudkan PH Plus semula dengan keterlibatan parti Pejuang dan Warisan.

“Ramai lagi calon boleh diketengahkan seperti Dr Mahathir Mohamad, Shafie Apdal atau mereka yang dipersetujui dalam PH Plus.

“Dasar ‘grand coalition’ Amanah perlu direalisasikan dan jangan dibunuh kerana tekanan mana-mana pihak. Menukar ketua pembangkang adalah jalan terbaik bagi mengembalikan kepercayaan rakyat dan membina kembali kerajaan yang dihormati,” katanya.

Membidas kenyataan tersebut, aktivis PKR Sarawak Iswardy Morni mendakwa Amanah tidak sedar diri sedangkan parti itu sendiri sudah hampir lumpuh di Sarawak.

“Amanah di Sarawak hampir lumpuh. Dari rundingan lebih sepuluh kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) kepada Amanah pada PRN Sarawak akan datang, mungkin tinggal dua saja. Itu pun salah satu kerusi nak tawarkan ke saya sebab Amanah tidak ada calon dan jentera.”

“Kalau Sarawak pun tak boleh nak jaga, tak perlu komen lebih-lebih tentang sama ada Anwar boleh bawa majoriti ke tidak atau patut bawa ketua pembangkang baru atau tidak.”

Namun, menerusi laporan astro awani,  pemimpin PKR dan Amanah menafikan apa yang disifatkan sebagai “khabar angin” yang memberitahu tidak wujud gesaan supaya Anwar meletakkan jawatan.

Rentetan perbalahan tersebut, Pengarah Pilihanraya Pemuda PKR, Fahmi Zainol secara terbuka mencadangkan supaya partinya bergerak solo selepas ini dan cadangan yang dilontarkan semalam itu diulangi sekali lagi menerusi ciapan di Twitter miliknya, hari ini.

“Saya sekali lagi lontarkan persoalan. PKR perlu bergerak solo. Setuju? Bergerak solo bukan bermakna lawan antara parti pembangkang, bergerak solo juga bukan bererti tidak berkawan dengan sesiapa. 

“Cuma bukanlah berada dalam bentuk gabungan. Kita masih berkawan, kita masih lawan musuh yang nyata, “katanya. 

Terdahulu, Anwar sejak awal tahun ini sudah bererapa kali mendakwa dirinya memiliki jumlah angka yang “kuat, kukuh dan meyakinkan” untuk dilantik perdana menteri.

Bagaimanapun, ketika pengesahan surat akuan bersumpah kepercayaan terhadap calon perdana menteri dilakukan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah ternyata Anwar tidak memiliki sokongan majoriti ahli Dewan Rakyat. 

Sebaliknya sejumlah 114 ahli Dewan Rakyat mencalonkan Naib Presiden Umno Ismail Sabri Yaakob sebagai perdana menteri baru.

Sementara itu, timbul pertikaian berhubung angka sokongan terhadap Anwar di mana ada yang mengatakan 105 dan ada juga yang mengatakan hanya 92 sahaja.

Ismail kemudian dilantik menjadi perdana menteri oleh Agong selepas beliau didapati memiliki sokongan majoriti selari peruntukan Perkara 43(2)(a) Perlembagaan Persekutuan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.