nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Banjir Kedah: PM lulus peruntukan segera RM75 juta

23 OGOS: Kerajaan Persekutuan hari ini meluluskan peruntukan sebanyak RM75 juta kepada kerajaan negeri Kedah untuk membaik pulih pelbagai kemudahan infrastruktur yang rosak teruk akibat kejadian banjir lumpur dan fenomena kepala air di sekitar kaki Gunung Gerai di daerah Yan dan Merbok, Rabu lalu.

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri berkata beliau meluluskan peruntukan berkenaan selepas menerima permohonan daripada kerajaan negeri dan agensi kerajaan berkaitan susulan lawatan kerjanya pertama ke sana hari ini.

Beliau berkata daripada jumlah itu RM48 juta akan diperuntukkan untuk menaik taraf infrastruktur termasuk projek menaik taraf sungai dan sistem saliran fasa pertama sepanjang 27 kilometer yang rosak teruk bernilai RM5 juta.

Ismail Sabri (tengah) ketika meninjau kawasan terkesan akibat banjir lumpur dan fenomena kepala air di Yan, Kedah hari ini.

Katanya, RM23 juta lagi akan digunakan untuk pembinaan dua jambatan baharu di bawah Jabatan Kerja Raya di Jalan K1 dan pembinaan Empangan Tabuh Fasa 1 bernilai RM20 juta serta menaik taraf loji air di Gurun dan Tupah bernilai RM2 juta sekali gus menjadikan peruntukan diluluskan di bawah Kementerian Alam Sekitar dan Air adalah RM50 juta.

“Kerajaan Persekutuan juga setuju meluluskan peruntukan RM25 juta lagi bagi tujuan pembaikan di bawah pihak berkuasa tempatan dan pemulihan pelancongan desa serta pembaikan infrastruk bekalan air masyarakat serta membaiki kerosakan tanaman padi akibat bencana berkenaan.

“Oleh itu, saya berharap pemberian peruntukan berjumlah RM75 juta ini dapat membantu kerajaan negeri Kedah memulihkan kembali keadaan infrastruktur di dua daerah ini,” katanya pada sidang media selepas meninjau kawasan terkesan akibat banjir lumpur dan fenomena kepala air di Yan, Kedah hari ini.

Dalam pada itu, Ismail Sabri berkata pemberian peruntukan berkenaan adalah berdasarkan penilaian awal dibuat oleh kerajaan negeri dan agensi berkaitan.

Mengulas lanjut, Perdana Menteri berkata Kerajaan Persekutuan menerusi Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) juga meluluskan peruntukan segera RM500 bagi setiap individu terkesan akibat bencana berkenaan manakala RM5,000 akan diberikan kepada setiap keluarga mangsa yang meninggal dunia.

Ismail Sabri berkata Kerajaan Persekutuan juga bersetuju meluluskan peruntukan berjumlah RM3 juta menerusi Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB) bagi membantu membaik pulih rumah penduduk yang rosak teruk akibat banjir lumpur dan kepala air di kawasan terbabit.      

“Peruntukan berkenaan akan diberikan secara terus dari KPLB kepada penduduk yang mengalami kerosakan akibat bencana berkenaan.

“Saya harap peruntukan disalurkan kepada kerajaan negeri Kedah ini dapat menyelesaikan isu timbul akibat limpahan air dengan secepat mungkin.

“Saya juga sudah memberitahu kepada Kementerian Alam Sekitar dan Air supaya menyalurkan peruntukan berkenaan segera supaya tidak timbul lagi isu berkaitan kerosakan kemudahan infrastruktur sekaligus menimbulkan kesukaran kepada penduduk di sekitar daerah ini,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.