nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

FELCRA raih keuntungan RM135 juta

20 OGOS: FELCRA Bhd meraih keuntungan interim 1/2021 berjumlah RM135.15 juta bagi tempoh kewangan 1 Januari hingga 30 April lalu membabitkan projek Penyatuan dan Pemulihan (P&P) organisasi itu.

FELCRA dalam satu kenyataan berkata, keuntungan yang dijana itu ialah 146 peratus atau RM80.22 juta lebih tinggi berbanding RM54.93 juta yang diraih dalam interim sama tahun lalu.

“Daripada jumlah keuntungan terbabit, sejumlah RM74.31 juta akan diagihkan sebagai agihan interim 1/2021 secara berperingkat bermula 23 Ogos ini, kepada 63,353 peserta dari 656 projek yang mencatatkan keuntungan.

“Manakala, agihan bulanan berjumlah RM4.2 juta telah dibayar untuk tempoh Januari hingga April 2021, menjadikan jumlah besar bayaran agihan interim 1/2021 tercatat sebagai RM78.48 juta.

“Seperti tahun sebelum ini, baki lebihan keuntungan akan dibayar bersama agihan akhir tahun 2021 selepas penyelarasan akaun dan tabungan dibuat,” katanya.

YAMANI HAFEZ

Pengerusi FELCRA, Yamani Hafez Musa, berkata meskipun negara terus mengalami pelbagai kekangan akibat COVID-19, FELCRA berjaya melaksanakan tanggungjawab untuk menjanakan pendapatan yang optimal bagi projek peserta.

Katanya, komitmen terbabit serta dorongan harga komoditi yang lebih tinggi menghasilkan bayaran keuntungan yang lebih positif berbanding Interim 1/2020.

“Alhamdulillah, bagi tempoh Januari hingga April 2021, daripada jumlah keuntungan yang dijanakan, RM78.4 juta diagihkan kepada peserta yang layak berbanding agihan RM30.3 juta bagi tempoh yang sama tahun lalu.

“Jumlah ini termasuk agihan bulanan yang telah dibayar bagi tempoh Januari hingga April 2021.

“Matlamat utama kami sentiasa berpaksikan kesejahteraan peserta secara umum, dan menjadi harapan kami agar agihan keuntungan yang diterima ini dapat mengurangkan bebanan kewangan mereka,” katanya.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan FELCRA, Mohd Nazrul Izam Mansor, berkata di sebalik kadar keuntungan yang lebih baik bagi Interim 1, organisasi itu tetap akur akan beberapa faktor yang memerlukan lagi penambahbaikan seperti kadar produktiviti dan kos operasi ladang peserta.

“Bagaimanapun, pelbagai usaha transformasi syarikat sejak 2018 telah memberikan impak positif kepada kadar keuntungan. Sebagai contoh, pelaksanaan konsep Amalan Pertanian Terbaik (GAP) dalam proses pengurusan estet harian.

“Antara langkah yang diambil adalah pengubahan sistem penuaian kepada Sistem D10 yang menyelaraskan aliran kerja ke arah produktiviti lebih tinggi, yang berjaya menghasilkan kualiti kerja, kualiti hasil tuaian dan tahap keselamatan yang lebih baik secara menyeluruh,” katanya.

Mohd Nazrul berkata, FELCRA juga terus menyediakan peluang pekerjaan di estet demi membina kepakaran penuaian dalam kalangan modal insan tempatan, di mana 2,500 operator dijangka diperlukan di seluruh negara untuk memenuhi keperluan penuaian dan pengurusan pokok.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.