nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pihak sebabkan kelewatan projek akan dikenakan tindakan

19 OGOS: Ketua Menteri, Datuk Seri Hajiji Noor, memberi amaran akan mengambil tindakan terhadap sesiapa pun yang didapati menyebabkan kelewatan pelaksanaan projek pembangunan yang telah diwartakan untuk rakyat Sabah.

Hajiji berkata, peringatan tegas itu ditujukan kepada ketua jabatan dan agensi yang gagal menjalankan tanggungjawab mereka.

“Jangan beri alasan bahawa anda tidak dapat melakukan pekerjaan kerana anda harus bekerja dari rumah disebabkan COVID-19. Beginilah keadaan dunia sekarang (hidup bersama dengan pandemik).

HAJIJI

“Sekarang sudah bulan Ogos, bagaimana kita dapat menyelesaikan projek-projek ini? Kerajaan Persekutuan telah meluluskan permohonan kita dan memberikan peruntukannya, namun projek-projek itu tidak dapat dilaksanakan. Saya tidak mahu perkara ini berlaku semasa pentadbiran saya.

“Sekiranya saya mendapati ada yang menyumbang kepada kelewatan itu, saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan,” katanya.

Hajiji berkata demikian ketika sidang media selepas  mempengerusikan mesyuarat Majlis Tindakan Pembangunan Negeri (MTPng) di Pusat Pentadbiran Negeri Sabah (PPNS) di Kota Kinabalu, hari ini.

Dalam pada itu Hajiji memaklumkan pelbagai projek yang diluluskan oleh kerajaan Persekutuan untuk Sabah, masih di peringkat prapelaksanaan hampir pada suku terakhir tahun ini.

Terdahulu, Hajiji berkata tempoh masa pelaksanaan perlu ditetapkan bagi semua projek pembangunan yang dibiayai kerajaan Persekutuan di negeri ini.

Beliau berharap rancangan kerajaan Persekutuan untuk mengkaji semula projek pembangunan yang telah diluluskan tetapi belum dilancarkan tidak akan memberi kesan besar kepada Sabah.

Katanya, masalah berkenaan tidak seharusnya berlarutan sementara masalah lain seperti masalah infrastruktur asas tetap tidak dapat diselesaikan.

“Kita mesti bertindak sebagai satu pasukan dan melihat keperluan masyarakat secara menyeluruh. Contohnya, sekolah yang tidak mempunyai bekalan air dan elektrik.

“Segala-galanya mesti dirancang dengan cara yang paling tepat untuk memastikan perkhidmatan penyampaian yang lancar kepada rakyat,” katanya

Dalam pada itu Hajiji berkata kerajaan negeri juga memberi keutamaan kepada usaha pembasmian kemiskinan kerana peratusan golongan miskin dan miskin tegar masih tinggi di Sabah.

“Sekarang adalah masa untuk eratkan kerjasama dan mengkaji serta meningkatkan semula peraturan yang sudah lapuk dan tidak relevan dan sesuai dengan peredaran masa.

“Setakat 8 Ogos tahun ini, bagi prestasi Rancangan Malaysia Ke-12 (RMKe12) negeri Sabah, sejumlah RM1.459 bilion atau 32.31 peratus daripada RM4.517 bilion yang telah diluluskan telah dibelanjakan di bawah Pelan Pusingan Pertama RMK-12,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.