nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Speaker Dewan Negara, Dewan Rakyat tidak terjejas

18 OGOS: Yang Dipertua Dewan Negara, Tan Sri Rais Yatim, menegaskan tidak timbul isu desakan supaya beliau dan Speaker Dewan Rakyat, Datuk Azhar Azizan Harun meletak jawatan kerana sebarang usul perlu datang daripada pihak kerajaan susulan peletakan jawatan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri, semalam.

Rais menegaskan, jika Perdana Menteri meletak jawatan, maka secara automatik seluruh ahli Jemaah Menteri perlu berbuat demikian.

Bagaimanapun, Rais menjelaskan kedudukan beliau dan Speaker Dewan Rakyat tidak terjejas kerana tiada usul dikemukakan oleh pihak kerajaan ketika ini.

“Peletakan jawatan hanya membabitkan ahli Jemaah Menteri. Di bawah Perkara 43 (4) Perlembagaan Persekutuan, apabila Perdana Menteri hilang kepercayaan majoriti Ahli Dewan Rakyat, seluruh ahli Jemaah Menteri juga meletakkan jawatan.

“Ahli Dewan Rakyat dan Dewan Negara perlu mengemukakan usul khas untuk ganti Speaker atau Timbalan Speaker.

“Jika tiada usul maka tak timbul untuk letak jawatan kerana entiti Parlimen asing berbanding Eksekutif. Kalau tidak ada usul dari kerajaan tak ada apa apa.

“Seperti yang berlaku terhadap Tan Sri Mohamad Ariff Md Yusof, waktu itu ada usul dari kerajaan yang mengetengahkan (untuk melantik) Speaker Dewan Rakyat sekarang (Datuk Azhar Azizan Harun),” katanya seperti yang dilaporkan oleh Berita Harian hari ini.

Satu lagi jawatan lantikan politik ialah Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang disandang oleh Datuk Abdul Ghani Salleh.

Ditanya adakah beliau masih kekal dengan jawatan itu selepas Muhyiddin meletak jawatan Perdana Menteri, Abdul Ghani berkata ‘masih kekal’.

Bekas EXCO Angkatan Bersatu Anak Muda (ARMADA) BERSATU, Mohd Muzzammil Ismail, yang sekarang ini bergelar Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Peneraju Pendidikan Bumiputera (Yayasan Peneraju), mempersoalkan gesaan pihak tertentu supaya orang politik yang dilantik dalam agensi kerajaan meletak jawatan.

Alasan Muzzamil yang sebelum ini pernah bertanding sebagai calon Ketua Pemuda ARMADA berkata, beliau bukan lantikan politik tetapi korporat.

“Janganlah kaitkan urusan politik dengan perjawatan. Tak semua lantikan politik. Kenapa nak letak jawatan sukarela pula? Jika PTD (Pegawai Tadbir Diplomatik atau pengarah dilantik sebelum ini (sebelum Muhyiddin letak jawatan) kena letak jawatan?” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.