nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kes Sembuh COVID-19 Catat Rekod Tertinggi

18 OGOS: Malaysia hari ini merekodkan kes sembuh COVID-19 tertinggi sejak wabak terbabit melanda negara iaitu 19,680 kes. 

Lebih membanggakan, kes kematian COVID-19 mencatatkan penurunan kepada 225 kes berbanding semalam iaitu 293 kes, menjadikan jumlah kumulatif kes kematian kepada 13,302 kes.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kes kematian hari ini membabitkan 251 warganegara manakala 42 lagi merupakan warga asing.

“Sebanyak 225 kes kematian pada hari ini yang melibatkan 74 kes di Selangor, 37 kes di Johor, 24 kes di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, 18 kes di Sabah, 15 kes di Pulau Pinang, 14 kes  di Kedah, 

Infografik menunjukkan status terkini COVID-19 Malaysia semalam.

“Selain itu, sembilan kes di Perak, lapan kes di Negeri sembilan, tujuh kes di Melaka, masing-masing enam kes di Kelantan dan Pahang, lima kes di Terengganu, dan dua kes di Sarawak,” katanya menerusi kenyataan media perkembangan harian COVID-19, hari ini. 

Dalam pada itu, Noor Hisham memaklumkan kes baharu hari ini mencatatkan peningkatan semula kepada 22,242 dan daripada jumlah itu, 22,238 kes daripada adalah kes tempatan manakala empat lagi merupakan kes import. 

Beliau berkata, jumlah kes yang berada di unit rawatan rapi (ICU) pula ketika ini adalah seramai 1,060 orang termasuk dan 540 yang memerlukan bantuan pernafasan menjadikan kumulatif kes aktif sebanyak 254,484 kes.

“Daripada 22,242 kes harian yang dilaporkan pada hari ini, sebanyak 430 kes (1.9 peratus) adalah daripada kategori 3, 4 dan 5. Manakala sebanyak 21,812 kes (98.1 peratus) lagi adalah terdiri daripada kategori 1 dan 2. 

“Ini adalah berdasarkan keadaan klinikal kes semasa baharu didiagnosa COVID-19. Ada di antara kes kekal di kategori yang sama sepanjang tempoh jangkitan, namun ada juga yang berubah status kesihatan kes sama ada bertambah baik ke kategori lebih rendah atau merosot ke kategori lebih tinggi.

“Secara keseluruhan, 18,631 kes (83.8 peratus) daripada jumlah kes yang dilaporkan pada hari ini tiada atau tidak lengkap vaksinasi. Dapatkan vaksin COVID-19 bagi mengurangkan risiko jangkitan yang serius,” katanya. 

Sementara itu, Noor Hisham berkata, sebanyak 49 kluster baharu dilaporkan hari ini dan daripada jumlah itu, 30 adalah kluster berkaitan tempat kerja, 13 kluster komuniti, empat kluster kumpulan berisiko tinggi dan satu kluster pusat tahanan. 

Bagi kluster kerja, beliau berkata, lapan daripadanya di Selangor iaitu Tapak Bina Jalan  Warisan, Industri Perusahaan Cheras Jaya, Industri Jalan Hi-Tech Tujuh, Industri Sri Muda, Tapak Bina Bestari Dua, Industri Jalan Keretapi Lama, Industri Integrasi Rawang  3/6, Industri Jalan Raja Musa, manakala Industri Zon Dagang Satu 2,  Lorong Industri Enam , Lorong IKS Bukit Minyak Satu, Jalan IKS Bukit Minyak,  Jalan Tengah Bayan Baru, Lorong Jelawat  Lapan merupakan kluster baharu di Pulau Pinang. 

“Lima di Johor iaitu Jalan I-Park, Perindustrian Idaman Enam,  Jalan Masyhur Satu, Tapak Bina Medini Sentral Dua,  Perindustrian Dua Pontian serta Batu 25 Jalan Kuching, Tanjong Kibong Dua, Dijih kluster baharu tempat kerja di Sarawak. Di Kelantan merekodkan empat lokaliti iaitu di

Kampung Langgot,  Lorong Merak Pintu Geng, dan Batu Lapan Jalan Kuala Krai  serta selebihnya adalah di Jalan Desa Kiara, Kuala Lumpur;  Sungai Pin 2, Sabah; Sungai Pinang Kecil, Perak; Industri Hulu Balok Pahang dan Industri Lot 14 Batu Berendam.

 “Bagi kluster komuniti, enam darinya di Kelantan iaitu Kampung Kelar Godel,  Kampung Keladang , Kampung Pulau Pasir , Kampung Pangkal Pisang, Kampung Lubok Gong dan Kampung Siram serta Jalan Mersing – Kluang , Bukit Batu Simpang Renggam adalah di Johor. Selebihnya direkodkan di Parit 3A Sungai Manik, Tanjung Keramat, Perak; Permata Dengkil, Sepang; Dah Kampung Tokai, Kedah dan Kampung Pasir Durian, Pahang. 

“Kluster kumpulan berisiko tinggi pula direkodkan di  Jalan Residensi 2, Pulau Pinang; Jalan Rengas, Selangor; Jalan Manggis, Johor; Jalan Sepadu, Kuala Lumpur; dan Cabang Tiga Midin di Kelantan dan terakhir kluster baharu pusat tahanan dicatatkan di  Pagar Jalan Sekolah Arab, Johor,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.