nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tugas PM sementara ada keterbatasan kuasa – Muhyiddin

15 OGOS: Tan Sri Muhyiddin Yassin menerima pelantikannya sebagai Perdana Menteri sementara, sebagaimana diperkenan oleh Yang di-Pertuan Agong, susulan peletakan jawatannya tengah hari tadi.

Bekas Perdana Menteri ke-8 itu menegaskan tanggungjawabnya sekarang adalah tugas terhormat dan akan dilakukan sebaik mungkin demi membantu negara.

“Ini adalah tugas yang terhormat. Saya akan terus jalankan tugas sebagai Perdana Menteri sementara ini, bagi membantu negara,” katanya dalam pertemuan dengan editor kanan media di pejabat Perdana Menteri, Putrajaya petang tadi.

Muhyiddin hari ini menyerahkan surat peletakan jawatan sebagai Perdana Menteri kepada Yang di-Pertuan Agong dan dilantik sebagai PM sementara.

Terdahulu, Muhyiddin yang menyerahkan surat peletakan jawatan sebagai Perdana Menteri tengah hari tadi kepada Yang di-Pertuan Agong, berkata beliau akan memikul tanggungjawab itu dan berharap lantikan penggantinya dibuat secepat mungkin.

Mengulas lanjut, Muhyiddin berkata, apabila Yang di-Pertuan Agong memintanya meneruskan tugas sebagai Perdana Menteri sementara, beliau terus merujuk kepada Peguam Negara mengenai bidang tugas itu.

“Saya telah mendapatkan pandangan Peguam Negara yang kemudiannya menyatakan bahawa saya boleh menjalankan fungsi eksekutif dan menasihati Yang di-Pertuan Agong sehingga perdana menteri yang baharu dilantik.

Ditanya sama ada barisan Jemaah Menteri akan dikekalkan sebagai Kabinet sementara, Muhyiddin berkata, setahunya hanya beliau seorang yang akan menjalankan tugas.

“It is a one man show,” katanya secara berseloroh.

Mengenai tanggungjawab dan kuasa sebagai Perdana Menteri sementara, Muhyiddin berkata ada keterbatasan kuasa, tidak seperti sebelum ini (menjadi Perdana Menteri).

“Sebagai contoh, saya tidak boleh tanda tangan cek bernilai RM1 billion. Saya perlu rujuk dan ikut nasihat Peguam Negara,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.