nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kes Kematian COVID-19 Kembali Meningkat

15 OGOS: Kes kematian COVID-19 hari ini kembali meningkat kepada 282 kes berbanding semalam iaitu 260, menjadikan jumlah kes kematian kepada 12,510 kes.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kes kematian hari ini membabitkan 214 warganegara manakala 68 lagi merupakan warga asing.

“Sebanyak 282 kes kematian pada hari ini yang melibatkan 108 kes di Selangor, 45 kes di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, 44 kes di Johor, 24 kes di Pulau Pinang, 15 kes di Kedah dan 13 kes di Perak

“Pada masa sama, sembilan kes direkodkan di Sabah, masing-masing enam kes di Sarawak dan Melaka, lima kes di Negeri Sembilan, empat kes di Pahang, dan tiga kes di Kelantan,” katanya menerusi kenyataan media perkembangan harian COVID-19, hari ini. 

NOOR HISHAM

Dalam pada itu, Noor Hisham memaklumkan kes baharu hari ini mencatatkan penurunan kepada 20,546 dan daripada jumlah itu, 20,532 kes daripada adalah kes tempatan manakala 14 lagi merupakan kes import. 

Beliau berkata, jumlah kes yang berada di Unit Rawatan Rapi (ICU) pula ketika ini adalah seramai 1,059 orang termasuk dan 526 yang memerlukan bantuan pernafasan menjadikan kumulatif kes aktif sebanyak 247,261 kes.

“Daripada 20,546 kes harian yang dilaporkan pada hari ini, sebanyak 373 kes (1.8 peratus) adalah daripada kategori 3, 4 dan 5 manakala sebanyak 20,173 kes (98.2 peratus) lagi adalah terdiri daripada kategori 1 dan 2. 

“Ini berdasarkan keadaan klinikal kes semasa baharu didiagnosa COVID-19. Ada di antara kes kekal di kategori yang sama sepanjang tempoh jangkitan, namun ada juga yang berubah status kesihatan kes sama ada bertambah baik ke kategori lebih rendah atau merosot ke kategori lebih tinggi.

“Secara keseluruhan, 17,802 kes daripada jumlah kes yang dilaporkan pada hari ini tiada atau tidak lengkap vaksinasi. Dapatkan vaksin COVID-19 bagi mengurangkan risiko jangkitan yang serius. Diharapkan ini akan mengurangkan jangkitan COVID-19 di dalam negara, terutamanya kes di kategori 3 hingga 5,”katanya.

Sementara itu beliau berkata sebanyak 29 kluster baharu dilaporkan hari ini dan daripada jumlah itu, 17 adalah kluster berkaitan tempat kerja, 10 kluster komuniti serta dua lagi merupakan kluster bagi kumpulan berisiko tinggi. 

Bagi kluster tempat kerja, Noor hisham memaklumkan lima daripadanya adalah di Selangor iaitu Jalan Tahana Tampoi, Jalan Sri Plentong Lapan, Industri Angkasa Mas Utama, Jalan Tahana Tampoi Dua dan Industri Jalan Minyak Beku.

“Empat lagi di Selangor iaitu di Industri Puncak Alam Enam, Industri Jalan Jurunilai, Industri Alam Jaya 2/1 2 serta Tapak Bina Persiaran Grandeur manakala Industri Jalan 6/44 Padang Tembak, Cabang Empat Gunong di Kelantan dan Tapak Bina Jalan Universiti, Tapak Bina Jalan Bemban di Perak merupakan kluster baharu.

“Selebihnya adalah di Tapak Bina Jalan Sri Hartamas, Kuala Lumpur; Dah Tujuh Industri Sungai Petani, Kedah; Segama Batu Satu Lahad Datu, Sabah dan Zon Industri Jejawi. Bagi kluster komuniti, tiga daripada di Kelantan iaituKampung Che Bee Salor, Kampung Perupok Tikat dan Kampung Berek Pak Tua Long. 

“Pahang pula catat dua kluster baharu di Kampung Bongkok Kerayong serta Kampung Luit di Maran  di samping Paka Kawiyan dan Tangkuyan juga kluster baharu di Sabah manakala selebihnya di Batu 16 Sumun, Perak;Dah Kampung Pasir, Kedah dan Kampung Sungai Laruh di Sarawak,” katanya. 

Tambah beliau, Jalan Cheras 2, Jalan sentosa Rawang merupakan kluster baharu kumpulan berisiko tinggi di samping memaklumkan jumlah keseluruhan kluster kini berjumlah 4,183 dan sebanyak 2,866 kluster telah ditamatkan di samping hanya 1,317 kluster yang masih aktif,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.