nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerjasama Sihat Kerajaan, Pembangkang Dalam Perangi COVID-19

13 OGOS : Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) menuntut kerjasama sihat di antara parti politik kerajaan dan pembangkang bagi memastikan program dan dasar dilaksanakan kerajaan dapat terus dinikmati rakyat. 

Presidennya, Abdul Halim Husin berkata, sebagai pertubuhan yang membela nasib golongan usahawan dan orang Melayu, ini dilakukan agar kebajikan rakyat ketika negara dilanda krisis kesihatan dan ekonomi akibat kesan daripada wabak COVID-19. 

Beliau berkata, DPMM sentiasa cakna akan rintihan serta masalah yang dihadapi di luar sana, namun berhadapan tugas sukar untuk membantu sekiranya tidak mendapat tindak balas baik daripada kerajaan.

“Pandemik yang sedang melanda negara semenjak hampir dua tahun lalu telah memberi kesan amat teruk kepada semua. Banyak laporan telah diterima mengenai bantuan yang lambat atau tidak sampai.

“Begitu juga nasib jutaan penjaja Melayu yang terumbang-ambing dan terputus makanan, atau pemain industri dalam sektor utama seperti percetakan, perkhidmatan profesional, hartanah dan banyak lagi yang bergantung kepada intervensi daripada kerajaan,” katanya menerusi kenyataan, hari ini. 

ABDUL HALIM

Dalam pada itu Abdul Halim berkata semua pemimpin serta parti-parti politik digesa mengetepikan kepentingan politik, sebaliknya menjunjung tinggi titah Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah agar berusaha menyelesaikan kemelut ekonomi dan kesihatan secepat mungkin.

Beliau berkata, pihaknya mengambil inisiatif menghimpunkan hampir 50 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Melayu-Islam untuk duduk semeja bagi mencari penyelesaian berhubung perkara tersebut.

“Semua NGO bersepakat dalam isu membabitkan kesihatan, kesejahteraan dan perpaduan nasional walaupun tidak sependapat dalam banyak perkara lain.

“Kami berharap ahli politik dapat mengambil iktibar daripada usaha suara ketiga ini dan mengetepikan sementara kepentingan politik. 

“Setiap ahli politik menjunjung titah Yang di-Pertuan Agong agar berusaha mencari jalan keluar kepada kemelut ekonomi dan kesihatan secepat mungkin,” katanya. 

Sementara itu, Abdul Halim memaklumkan, pihaknya menyambut positif pelantikan Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu sebagai Penasihat Khas Perdana Menteri bagi portfolio Hal Ehwal Jalinan Komuniti, Komunikasi Masyarakat & Pembangunan Sosio-Ekonomi.

“Pelantikan ini sudah tentu satu tanggungjawab cukup besar tatkala rakyat masih bergelut dengan krisis ekonomi dan kesihatan dan negara masih ‘ribut’ dengan cerita politik yang tidak kunjung reda.

“Kami berharap pelantikan Ahmad Faizal mampu memberi kelegaan kepada situasi tidak menentu ini, dan menjadi jambatan kepada hubungan NGO dengan barisan kepimpinan kerajaan yang lebih proaktif,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.