nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

WHO uji tiga ubat rawat pesakit COVID-19

12 OGOS: Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO) menjalankan ujian antarabangsa terhadap tiga jenis ubat bagi merawat pesakit COVID-19 di hospital.

Ketua Pengarah WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, berkata ujian itu membabitkan penggunaan ubat jenis artesunate, imatinib dan infliximab ke atas ribuan pesakit sukarelawan di 600 hospital melibatkan 52 negara.

“Kita memerlukan lebih banyak kajian bagi menghalang dan merawat individu yang dijangkiti virus COVID-19 daripada semua tahap kategori iaitu bergejala ringan hingga di Unit Rawatan Rapi (ICU),” katanya.

Artesunate digunakan bagi rawatan malaria yang kritikal manakala imatinib adalah ubat untuk kanser tertentu dan infliximab pula merawat penyakit sistem imun seperti Crohn serta rheumatoid arthritis.

Beliau berkata, kajian di berpuluh negara akan dilaksanakan mengikut beberapa rawatan menggunakan protokol yang sama, sekali gus akan menghasilkan anggaran terhadap kesan ubat kepada pesakit.

Katanya, ubat itu dipilih oleh panel pakar bebas bagi melihat potensinya mengurangkan risiko kematian pesakit COVID-19 yang dimasukkan di hospital.

Keputusan terakhir ujian itu dijangka diketahui pada bulan depan.

Ujian penggunaan ubat artesunate, imatinib dan infliximab itu adalah peringkat kedua pencarian solidariti WHO dalam mengesan keberkesanan rawatan terhadap virus COVID-19.

Sebelum ini, empat ubat dinilai dalam ujian solidariti itu yang membabitkan hampir 13,000 pesakit di 500 hospital di 30 negara.

Keputusan kajian yang diperoleh Oktober lalu itu menunjukkan, ubat remdesivir, hydroxychloroquine, lopinavir dan interferon hanya mempunyai sedikit atau tiada langsung kesan terhadap pesakit yang dirawat dengan COVID-19.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.