Sekarang bukan masa bermain politik sempit, kejar kuasa

27

12 OGOS : Negara seharusnya tidak perlu berdepan dengan krisis politik ketika ini kerana ekonomi dan kesihatan negara semakin terjejas disebabkan wabak pandemik COVID-19. 

Justeru, Naib Presiden PAS, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah menyeru semua ahli politik mengetepikan kepentingan politik masing-masing dan seterusnya memberi tumpuan penuh kepada usaha menjayakan Pelan Pemulihan Negara (PPN). 

“Kita menyeru semua untuk fokus dan bekerjasama menangani pandemik dan memulihkan ekonomi negara,” ujarnya. 

“Sekarang bukan masa yang sesuai untuk bermain politik sempit dan mengejar kuasa,” katanya kepada media, hari ini. 

Semalam Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menzahirkan kekecewaan terhadap segelintir pemimpin yang menggangggu kerajaan dan berebut kuasa negara bedepan ancaman Covid-19.

Begitu juga titah Pemangku Raja Pahang Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Al-Sultan Abdullah Ro’ayatuddin Al Mustafa Billah Shah bertitah waktu ini bukan masanya untuk berebut kuasa, bersengketa dan berbicara tanpa berbuat apa-apa.

Dalam pada itu, Mohd Amar memaklumkan PAS menjunjung kasih titah Sultan Johor serta Pemangku Raja Pahang yang menzahirkan keprihatinan berhubung keresahan rakyat terhadap pelbagai krisis yang melanda negara ketika ini.

Beliau berkata, pandangan kedua-dua baginda menunjukkan sikap kepimpinan dan keprihatinan baginda berhubung pelbagai krisis yang melanda negara dan rakyat ketika ini.

“Kami menjunjung kasih atas titah Tuanku yang begitu prihatin terhadap masalah yang dihadapi oleh rakyat dan negara,” katanya. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.