nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan umum kemudahan individu lengkap vaksin termasuk dine-in

8 OGOS: Individu yang menerima vaksin COVID-19 lengkap bakal menikmati pelbagai kemudahan termasuk merentas negeri, ‘dine-in’ di restoran dan solat berjemaah di surau dan masjid di seluruh negara, mulai Selasa ini.

Berita gembira yang ditunggu-tunggu rakyat Malaysia itu diumumkan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, dalam perutusan khas yang siarkan secara langsung menerusi laman Facebooknya dan stesen televisyen utama di negara ini, sebentar tadi.

Berikutan itu, pasangan suami isteri jarak jauh yang telah mendapat vaksin dos lengkap dibenarkan rentas daerah atau negeri untuk bertemu pasangan masing-masing.

Manakala ibu bapa yang telah mendapat vaksin dos lengkap dibenarkan merentas daerah dan negeri untuk berjumpa anak di bawah umur 18 tahun.

“Aktiviti solat sahaja dibenarkan di masjid dan surau bagi jemaah yang telah menerima vaksinasi lengkap.

“Kemudahan ini juga terpakai ke atas semua fasa dalam PPN (Pelan Pemulihan Negara), namun pihak masjid dan surau perlu pastikan SOP berkaitan protokol kesihatan awam seperti pemakaian pelitup muka, penjarakan fizikal dan juga pastikan jemaah terus pulang setelah selesai solat.

“Jemaah mesti menunjukkan kepada petugas masjid dan surau sijil digital vaksinasi COVID-19 (digital certificate COVID-19 vaccination) yang menunjukkan bahawa individu tersebut telah menerima vaksinasi lengkap,” katanya dalam perutusan khas tersebut.

Mengulas lanjut, Perdana Menteri berkata kemudahan berkenaan juga diberikan kepada penganut bukan Islam untuk
menghadiri rumah ibadat tertakluk kepada Pihak Berkuasa Agama Negeri dan Kementerian Perpaduan Negara bagi Rumah Ibadat selain Islam.

Muhyiddin berkata  kemudahan kelonggaran kuarantin dan perjalanan untuk individu yang telah menerima vaksinasi lengkap di seluruh negara dan terpakai ke atas semua fasa di dalam PPN.
Beliau berkata kerajaan juga akan memberikan kelonggaran menjalani kuarantin wajib di rumah dan diberikan Perintah Pengawasan Dan Pemerhatian Di Rumah (HSO) digital kepada kepada pengembara warganegara dan bukan warganegara yang telah lengkap divaksinasi.  

Menurut Muhyiddin, kerajaan juga bersetuju memberikan kemudahan-kemudahan bagi sektor sosial kepada individu yang telah menerima vaksinasi lengkap dan menetap di negeri-negeri dalam Fasa 2 dan seterusnya.

“Bagaimanapun, individu yang ingin melakukan perjalanan rentas daerah mestilah menunjukkan kepada petugas keselamatan di sekatan jalan raya sijil digital vaksinasi COVID-19 yang menunjukkan bahawa individu tersebut telah menerima vaksinasi lengkap,” katanya.

Beliau berkata kerajaan juga akan membenar aktiviti dine-In atau makan di restoran atau kedai makan.

“Jika dibandingkan dengan aktiviti sosial lain, aktiviti dine-in sememangnya mempunyai risiko yang lebih tinggi. Ini kerana pelitup muka akan dibuka ketika makan dan juga ketika berbual dengan teman semeja. Ini mendedahkan individu tersebut kepada jangkitan COVID-19.

“Justeru itu, saya ingin menasihatkan orang ramai untuk dine-in apabila perlu sahaja dan tidak meluangkan masa yang terlalu
lama. Orang ramai juga dinasihatkan untuk take-away jika situasi mengizinkan. Pilihlah premis yang mempunyai sistem pengudaraan yang baik dan terbuka,” katanya.

Muhyiddin Yassin

Perdana Menteri juga menyarankan kepada pengusaha premis kedai makan supaya menyediakan lebih banyak ruang tempat makan di bahagian luar premis bagi pengudaraan yang lebih baik. Kita faham bahawa risiko penyebaran virus COVID-19 adalah jauh lebih tinggi di dalam premis berbanding di luar.

Beliau berkata pemilik premis kedai makan perlu pastikan mereka yang memasuki premis untuk dine-in mesti  menunjukkan sijil digital vaksinasi COVID-19  yang menunjukkan bahawa individu tersebut telah menerima vaksinasi lengkap.

“Bagi pasangan yang telah menerima vaksinasi lengkap dan ingin membawa anak-anak berusia 17 tahun dan ke bawah untuk dine-in di premis kedai makan, pastikan anak-anak anda mematuhi SOP yang ketat,” katanya. Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.