nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan sedia tarik kemudahan penerima vaksin lengkap

8 OGOS: Kerajaan sedia menarik semula kemudahan yang diberikan kepada individu menerima dos lengkap vaksinasi COVID-19 jika mereka dikesan melanggar garis panduan dan prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan.

Berikutan itu Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, mengumumkan pelantikan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hamzah Zainuddin sebagai Pengerusi Jawatankuasa Koordinasi Penguatkuasaan dan Pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) COVID-19.

Muhyiddin berkata antara tugas Hamzah ialah memastikan kementerian dan agensi yang bertanggungjawab untuk
mempergiatkan aktiviti penguatkuasaan dan pemantauan ke atas kemudahan dan kelonggaran diumumkan kerajaan kepada penerima dua dos lengkap vaksinasi COVID-19.

Beliau menegaskan setiap kementerian dan agensi yang memantau kemudahan tersebut, termasuk pemilik premis, mestilah bertanggungjawab sepenuhnya  ke atas pelaksanaan keistimewaan  diberikan bagi memastikan ia dilaksanakan mengikut peraturan serta garis panduan yang telah ditetapkan dan mengelakkan mudarat.

“Langkah untuk mengawal pandemik ini juga memerlukan usaha bersepadu pihak kerajaan dan masyarakat. Individu, ketua komuniti dan perniagaan perlu berwaspada dalam mengambil langkah berjaga-jaga untuk mencegah penularan virus ini.

“Kerajaan juga akan memastikan strategi tindakan kesihatan awam yang ketika ini berada di atas landasan yang tepat terus dilaksanakan sebaiknya terutama menerusi ujian saringan, pengesanan kontak rapat, langkah pengasingan, serta peningkatan
keupayaan penjagaan kesihatan dan pilihan rawatan yang lebih luas,” katanya.

Muhyiddin berkata demikian  dalam perutusan khas mengenai kemudahan bagi individu yang sudah menerima vaksin lengkap, yang disiarkan di stesen televisyen tempatan, hari ini.

Terdahulu, Muhyiddin mengumumkan kerajaan sedia memberi kelonggaran kepada rakyat di negara ini untuk melancong dalam negeri sama mulai 10 Ogos ini.

Beliau berkata pengusaha homestay dan hotel perlu pastikan mereka yang ingin
memasuki premis mesti menunjukkan sijil digital vaksinasi COVID-19 yang menunjukkan mereka telah menerima vaksinasi lengkap.

Berikutan itu, Perdana Menteri juga  mengingatkan pemilik premis mestilah bertanggungjawab sepenuhnya ke atas pelaksanaan kemudahan yang diberikan bagi memastikan ia dilaksanakan mengikut peraturan serta garis panduan yang ditetapkan dan mengelakkan mudarat.

“Jika berlaku jangkitan COVID-19 di premis yang menikmati kelonggaran itu, Kementerian Kesihatan akan segera mengambil langkah sewajarnya termasuk melakukan penilaian semula risiko dan tidak menolak kemungkinan menutup serta-merta premis atau kawasan yang terbabit, selain mengeluarkan kompaun kepada pihak yang dikenal pasti melanggar SOP.

“Kita sebagai rakyat Malaysia mempunyai tanggungjawab bersama dalam usaha mengatasi pandemik COVID-19 ini.

“Sememangnya, kemudahan ini adalah bukti kepercayaan kerajaan bahawa rakyat yang sudah lengkap menerima vaksinasi dan boleh membuat penimbangan risiko kendiri yang rasional dalam menghadapi ancaman virus COVID-19 yang kini sudah berleluasa dalam komuniti kita,” katanya.- Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.