nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Ujian antibodi vaksin COVID-19 tidak digalakkan – KJ

7 OGOS: Orang ramai dinasihatkan tidak menjalankan ujian antibodi untuk vaksin COVID-19 kerana masih tiada garis panduan klinikal dikeluarkan mengenai perkara itu, kata Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK), Khairy Jamaluddin.

Beliau berkata, seperti mana garis panduan dikeluarkan Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit (CDC) dan Pentadbiran Makanan dan Ubat-Ubatan (FDA) Amerika Syarikat serta amalan di negara lain, ujian itu adalah tidak digalakkan.

“Kementerian Kesihatan (KKM) bakal keluarkan kenyataan dalam masa terdekat (mengenai perkara itu). Masih tidak ada garis panduan klinikal untuk ujian antibodi mana yang boleh hasilkan keputusan yang tepat,” katanya pada sidang media selepas melawat Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Integrasi Persada PLUS, hari ini.

Menurut Khairy, Institut Penyelidikan Perubatan (IMR) bagaimanapun sedang menjalankan kajian mendalam mengenai kesan pengambilan vaksin COVID-19 ke atas sistem imun dan hasil kajian akan diumumkan kepada orang ramai.

Sementara itu, susulan kejayaan operasi lonjakan kapasiti di Lembah Klang dengan 98 peratus daripada penduduk dewasanya telah menerima sekurang-kurangnya satu dos vaksin COVID-19 setakat 1 Ogos, Khairy berkata, tumpuan kini kepada negeri-negeri yang sedang menyaksikan peningkatan kes harian.

Katanya, beliau akan menghadap Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar esok serta memberi taklimat kepada kerajaan negeri berkenaan mengenai perancangan dalam memastikan peningkatan kes di negeri itu dapat dikawal melalui pelbagai strategi vaksinasi.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi itu berkata, Malaysia kini mendahului senarai vaksinasi harian perkapita di seluruh dunia, namun dengan bekalan vaksin yang masih terhad, pemberian optimum negara sukar untuk melepasi kadar semasa 400,000 hingga 500,000 dos vaksin sehari.

“Bukan semua bekalan vaksin kita telah sampai. Bila kita beli, bekalan vaksin akan tiba dari minggu ke minggu, penghantaran mingguan. Jadi, sangat sukar untuk melepasi itu,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.