nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

KKM lapor polis dakwaan rasuah proses pendaftaran vaksin

5 OGOS: Kementerian Kesihatan (KKM) akan membuat laporan kepada polis dalam masa terdekat berhubung dakwaan seorang pengamal perubatan swasta kononnya berlaku rasuah dalam proses perolehan dan pendaftaran vaksin COVID-19 jenis Moderna.  

KKM dalam satu kenyataan menegaskan laporan polis berkenaan dibuat bagi menunjukkan kerajaan memandang serius tuduhan tidak berasas dibuat pengamal perubatan terbabit.

Pada masa sama, KKM juga menafikan dakwaan tidak berasas kononnya berlaku rasuah dalam proses perolehan dan pendaftaran vaksin COVID-19 jenis Moderna yang diluluskan penggunaanya secara bersyarat oleh Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD) hari ini.

“KKM menolak dakwaan seorang pengamal perubatan swasta Dr Musa Nordin yang mendakwa berlaku sogokan dalam perolehan dan pendaftaran vaksin berkenaan.

“Perbincangan bagi perolehan vaksin jenis Moderna telah diadakan dengan syarikat pengeluarnya ModernaTX Inc pada penghujung 2020. Namun, disebabkan tawaran penghantaran vaksin Moderna itu hanya dapat dibuat pada suku ketiga 2021.

“Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin Covid-19 (JKJAV) telah membuat keputusan agar perolehan perlu dibuat dengan pengeluar lain yang dapat membekalkan vaksin Covid-19 lebih awal bagi mempercepatkan pelaksanaan Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK).

“Pihak ModernaTX juga hanya mengemukakan pendaftaran ke Bahagian Regulatori Farmaseutikal Negara (NPRA) pada Julai tahun ini (2021) melalui syarikat lantikannya,” kata KKM dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Datuk Dr Musa Mohd Nordin mendakwa berlakunya rasuah dalam proses perolehan dan pendaftaran vaksin Moderna.

Pada Selasa lalu, Dr Musa mendakwa JKJAV tidak membuat perolehan vaksin Moderna dan NPRA masih tidak mendaftarkan vaksin berkenaan kerana tidak diberikan sogokan yang mencukupi.

Mengulas lanjut, KKM berkata kerajaan akan membuat keputusan keperluan vaksin Moderna sebaik sahaja vaksin tersebut diluluskan pendaftarannya oleh NPRA termasuklah penggunaannya sebagai dos penggalak atau secara heterologi.

“Kerajaan telah pun mempunyai portfolio dan jumlah dos yang mencukupi untuk vaksinasi populasi di Malaysia,” katanya.

Mesyuarat Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD) ke-362 hari ini meluluskan pendaftaran bersyarat untuk kegunaan semasa bencana produk ‘Spikevax 0.20 mg/ml Dispersion for Injection Covid-19 mRNA Vaccine (nucleoside modified)’ dari pemegang pendaftaran produk (PRH) Zuellig Pharma Sdn Bhd dan pengilang Rovi Pharma Industrial Services, Sepanyol. Produk Spikevax itu juga dikenali sebagai vaksin Covid-19 Moderna.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.