nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PKPD 12 lokaliti di Sabah tamat hari ini

3 OGOS : Sebanyak 12 lokaliti di Sabah dan   Kampung Sungai Tapang di Kuching, 

Sarawak akan ditamatkan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) berikutan berlakunya penurunan kes.

Menteri Kanan Keselamatan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, daripada jumlah itu, empat lokaliti yang terlibat adalah di Kota Kinabalu iaitu Kilang Papan Lusera Telipok, Kampung Mogiding Malawa & Kuarters Pekerja Progressif  Perwira, Kampung Sinulihan, University Utama dan Kondominium Fasa 2. 

Menurut beliau, empat lagi lokaliti yang terletak di daerah Kota Kinabalu adalah di Pulau Gaya iaitu Kampung Pondo, Kampung Kasuapan, Kampung Lok Urai dan Kampung Pulau Gaya. 

“Manakala empat lagi lokaliti yang akan ditamatkan di Sabah adalah Kampung Guruh-Guruh, Sipitang; Kampung Sri Menanti, Tawau di samping Kampung Air dan Kampung Bokara di Sandakan. 

“Hanya Kampung Sungai Tapang di Kuching, Sarawak telah ditamatkan bermula hari manakala selain daripada kampung tersebut, semua lokaliti akan ditamatkan bermula esok (4 Ogos),” katanya menerusi kenyataan media perkembangan Pelan Pemulihan Negara (PPN) dan PKPD, hari ini.

Hishamuddin turut memaklumkan Kerajaan turut bersetuju untuk melanjutkan PKPD di Kampung Bintawa Hilir, Kuching bermula esok sehingga 17 Ogos.

Dalam pada itu, Hishamuddin yang juga merupakan Menteri Luar memaklumkan kerajaan juga bersetuju untuk melaksanakan PKPD di sembilan lokaliti di Sabah, Terengganu dan Pahang mulai Khamis ini.

Beliau berkata, lokaliti yang akan dilaksana PKPD di Sabah adalah Kampung Banjar, Keningau; Kem 3 Sibulu, Tenom; Penampang Baru, Penampang dan Depot Tahanan Imigresen di Tawau. 

“Terdapat tiga lokaliti yang akan dilaksana di Terengganu iaitu Mukim Mani di  Kuala Terengganu dan Taman Rakyat Bestari Fasa 1 – 4 ,serta Rumah Awam Kos Rendah 1 & 2 di Mukim Telok Kalong di Kemaman manakala FELDA Tersang 1, 2 dan 3, Mukim Batu Talam dan FELDA Krau 1, Mukim Gali, Pahang turut terlibat. 

” Setelah membuat penilaian risiko, semua lokaliti akan dilaksanakan PKPD mulai 5 Ogos sehingga 18 Ogos depan.PKPD ini dilaksanakan bagi memudahkan Kementerian Kesihatan (KKM) melaksanakan pengesanan awal kes.

“Ini juga bagi memastikan penduduk yang berisiko dijangkiti kekal berada di kawasan PKPD bagi mengelakkan penularan jangkitan keluar daripada lokaliti tersebut,” katanya. 

Pada masa sama, Hishamuddin turut memaklumkan Kerajaan turut bersetuju untuk melanjutkan PKPD di Kampung Bintawa Hilir, Kuching bermula esok sehingga 17 Ogos berikutan berlakunya peningkatan kes. 

Sementara itu, bagi task force operasi pematuhan, beliau turut mengesahkan jumlah mereka yang ditahan kerana ingkar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) semalam merekodkan jumlah 215 individu telah ditahan turut telah dikompaun dan tiada yang direman, hari ini. 

Pada masa sama, Hishamuddin yang juga Ahli Parlimen Sembrong memberitahu, sebanyak 60 premis meliputi kilang, premis perniagaan dan tapak pembinaan diarahkan tutup kerana gagal mematuhi SOP yang ditetapkan kerajaan.

“Tindakan itu diambil selepas semalam, pihak penguatkuasa melakukan pemeriksaan ke atas 1,847 buah kilang, 13,919 premis perniagaan, 1049 tapak pembinaan dan 348 buah asrama penempatan pekerja,” katanya. – AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.