nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Polis diminta siasat Tun M langgar kuarantin sertai demo

2 OGOS: Polis diminta siasat dakwaan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad didakwa ingkar perintah kuarantin wajid dikeluarkan Kementerian Kesihatan (KKM) dengan menyertai perhimpunan haram di perkarangan Parlimen hari ini.

Pengarah Operasi Pilihan Raya Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Johor, Badrul Hisham Shaharin, berkata tindakan itu perlu selepas media sebelum ini melaporkan seorang daripada pegawai khas Dr Mahathir adalah antara 11 individu disahkan positif ketika menjalani ujian saringan di Parlimen, Khamis lalu.

“Pada 29 Julai (4 hari lepas) kes positif Covid 19 hasil persidangan parlimen dicatatkan. Bilangan dilaporkan bertambah selepas itu. Selain ahli parlimen, pegawai mereka jika dikesan maka ahli parlimen merupakan kontak rapat WAJIB kuarantin.

“Dua hari lepas disahkan pegawai Mahathir disahkan positif varian delta ketika ujian di parlimen. Maka Mahathir wajib kuarantin kendiri 10 – 14 hari.

“Namun hari ini Dr Mahathir muncul bersama Ahli Parlimen berhimpun tanpa penjarakan sosial dan langgar perbagai undang undang. Selain Mahathir ada beberapa MP yang hadir himpunan itu juga dalam perintah kuarantin wajib,” katanya kepada ketika dihubungi wartawan PNBBC sebentar tadi.

Chegu Bard

Mengulas lanjut, Badrul Hisham yang dikenali sebagai Chegu Bard’ menjelaskan kehadiran Pengerusi Parti Pejuang itu bukan hanya membahaya nyawa Ahli Parlimen lain, malah keselamatan anggota polis dan pengamal media membuat liputan perhimpunan haram terbabit.

“Kamu kalau positif pun kaya banyak duit boleh dapat perbagai rawatan tapi apa nasib anggota polis yang terpaksa menjaga keselamatan dan wartawan media yang kamu seret sama.

“Pembangkang sentiasa berusaha agar perang COVID19 gagal dan rakyat ramai sakit dan mati untuk mereka mempolitikkan isu dan merampas kuasa. Bagi mereka biar rakyat mati asal mereka dapat kuasa,” katanya.

Chegu Bard berkata tindakan Ahli Parlimen pembangkang yang menghadiri perhimpunan haram berkenaan bukan hanya melanggar Akta Perhimpunan Aman (2019), malah Akta Kawalan Penyakit Berjangkit 1988.

Berikutan itu semua yang terlibat boleh dihukum mahkamah dengan penjara dan denda sehingga RM1,000 bagi kesalahan berhimpun dan tidak ikut SOP dan dihukum berasingan untuk kesalahan tidak menjalani kuarantin wajib.

Justeru, Badrul Hisham mendesak supaya polis tidak mengamalkan pilih kasih dan mengenakan hukuman lebih berat kepada penganjur dan Ahli Parlimen menyertai perhimpunan haram terbabit.

“Kalau Polis dan peguam negara tegas maka semua akan hilang kerusi. Kamu penggubal undang-undang sendiri langgar undang undang. Eemmm adakah rakyat biasa semua kena tapi Ahli Parlimen dapat keistimewaan?”soalnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.