nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

NGO, tokoh akademik kritik himpunan pemimpin pembangkang

2 OGOS: Perhimpunan haram pemimpin dan penyokong pembangkang di perkarang Bangunan Parlimen hari ini boleh memburukkan lagi situasi pandemik COVID-19 di Malaysia hari ini.

Pengerusi Intelek Muda Nasional (Intelek), Mohammad Fadly Mohd Zain, berkata sikap Ahli Parlimen pembangkang yang sanggup berhimpun sehingga dilihat mengabaikan prosedur operasi standard (SOP) seperti penjarakan fizikal, berisiko mencetuskan kluster COVID-19 baharu.

Mohammad Fadly berkata, Ahli Parlimen terbabit sebagai golongan profesional sepatutnya menunjukkan teladan yang baik kepada rakyat dan bukannya turun berhimpun demi meraih laba politik masing-masing.

“Kami sebagai NGO orang muda melihat himpunan berkenaan mencerminkan sikap penting diri sendiri. Sepatutnya, mereka ini seorang yang profesional menjadi harapan rakyat dan bukannya menunjukkan kepentingan terhadap politik.

Himpunan haram pemimpin pembangkang di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur hari ini boleh mencetuskan penularan COVID-19.

“Mereka yang terbabit dalam himpunan itu sepatutnya berlaku matang bukan bertindak memburukkan lagi keadaan politik sekarang yang tidak stabil sehingga mencetuskan kegusaran rakyat.

“Negara sudahlah sedang bergelut dengan krisis kesihatan. Kita bimbang perhimpunan seperti itu boleh bertukar menjadi kluster COVID-19. Walaupun kebanyakan Ahli Parlimen sudah menerima vaksin sekali pun, janganlah ambil kesempatan dan keruhkan keadaan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Terdahulu, seramai 107 Ahli Parlimen pembangkang berhimpun di Dataran Merdeka selepas gagal memasuki bangunan Parlimen, pagi tadi.

Selepas berkumpul di Dataran Merdeka, sekumpulan Ahli Parlimen pembangkang, antaranya daripada parti Pakatan Harapan (PH), Parti Pejuang Tanah Air (PEJUANG), Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) dan Parti Warisan Sabah (WARISAN), dihalang menuju ke Parlimen melalui Jalan Parlimen dari Bulatan Dato Onn oleh anggota Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU).

Sementara itu, Pensyarah Kanan Sains Politik, Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi, Universiti Teknologi MARA (UiTM), Mujibu Abdul Muis, berkata Ahli Parlimen berkenaan sepatutnya mengutamakan keselamatan diri dan nyawa berbanding politik.

“Saya berpendapat tiada masalah untuk berhimpun kalau SOP dipatuhi. Walaupun niat berhimpun itu baik, ia tak kena pada masa.

“Kalau setakat buat kenyataan, mungkin boleh buat sidang akhbar seperti biasa sahaja. Matlamatnya masih sama tetapi caranya lebih selamat dan tidak membabitkan pihak lain dalam kawasan yang terbuka, yang mungkin membahayakan,” katanya.

Penganalisis politik yang juga pakar geostrategis, Dr Azmi Hassan, berpandangan strategi Ahli Parlimen pembangkang adalah untuk mempamerkan bantahan tetapi masalahnya perhimpunan itu dianjurkan secara besar-besaran dalam tempoh penularan pandemik COVID-19 meskipun di tempat terbuka.

“Seharusnya bantahan dibuat bukan melalui demonstrasi di jalanan kerana mereka tahu ini adalah untuk meraih publisiti.

“Walaupun mereka memperoleh publisiti, mereka juga seharusnya menjadi Ahli Parlimen yang lebih bertanggungjawab.

“Hal politik… kita perlu berfikiran satu takuk lebih tinggi lagi kerana demonstrasi di jalanan itu tidak patut dilakukan sekarang. Itu adalah cara lama. Mereka ini perlu berhujah dengan data dan sains kenapa Parlimen tidak seharusnya ditutup. Kena ada bukti dan bukannya turun berdemonstrasi di jalanan,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.