nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pendekatan Parlimen atasi isu vaksin, bantuan

28 JULAI: Kerajaan dan wakil rakyat di seluruh negara diseru menggunakan pendekatan Parlimen khususnya dalam menyampaikan bantuan dan mempertingkatkan kadar vaksinasi rakyat di kawasan Parlimen masing-masing.

Pengerusi Majlis Ahli Parlimen Perikatan Nasional (PNBBC) yang juga Ahli Parlimen BN Arau, Datuk Seri Shahidan Kassim berkata, jika pendekatan itu diambil, sudah pastinya permasalahan berkenaan isu vaksin dan individu yang selayaknya mendapat bantuan akan dapat diselesaikan.

“Kalau kita ambil pendekatan Parlimen dan Ahli-Ahli Parlimen memberi kemudahan menambah baik daripada sekarang, sudah pasti dapat selesaikan masalah ini. Di kawasan saya, nak buka pusat vaksinasi di mana-mana sahaja (kawasan Perlis) Ahli-Ahli Parlimen akan membantu.

“Bukan sahaja bagi kemudahan kakitangan terlibat tetapi kita sediakan rakyat pengangkutan seolah-olah berada dalam kempen pilihan raya untuk bagi rakyat bergerak mendapat vaksin dalam masa sama jika dapat maklumat mana-mana rakyat tertinggal dalam mendapat bantuan, kita akan beri serta-merta.

“Jadi, saya minta pendekatan melalui Parlimen itu diambil dengan lebih mudah daripada kita bercakap dengan lebih terbuka seolah-olah memperjuangkan rakyat…perjuangkan (permasalahan rakyat) di Parlimen,” katanya pada sesi perbahasan Program Vaksinasi di Dewan Rakyat, hari ini.

Dalam pada itu, Ahli Parlimen BN Jempol, Datuk Salim Sharif berkata, Badan Bertindak Imunisasi COVID-19 (CITF) perlu menambah baik Program ‘Outreach’ pemberian vaksin kepada penduduk luar bandar yang kurang mendapat sambutan ketika ini.

Beliau yang mengambil contoh kawasan Parlimennya berkata, program terbabit terpalit dengan kekangan birokrasi sehingga menyukarkan pelaksanaan insiatif terbabit.

“Saya terbabit secara langsung program outreach vaksinasi membabitkan pekebun kecil, Orang Asli, peneroka FELDA dan semua kampung di kawasan saya. Namun keadaan yang kita lihat hari ini, pencapaiannya baharu 30 peratus.

“Maknanya program ini kurang mendapat sambutan kerana kekangan birokrasi oleh pegawai CITF di daerah itu sendiri sedangkan dalam kawasan Parlimen, kita sendiri yang tahu keadaannya,” katanya.

Justeru, beliau mengharapkan agar menteri yang bertanggungjawab perlu memperkasakan semula program berkenaan dengan koordinasi yang lebih jelas dan tersusun bagi  memastikan setiap lapisan masyarakat menerima vaksin tanpa mengira warna kulit atau parti politik. Oleh -AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.