nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Wajibkan individu rentas negeri jalani ujian saringan

27 JULAI: Kerajaan disaran mewajibkan individu mahu merentas daerah dan negeri, berniaga atau bekerja menjalani ujian saringan COVID-19 dan bukan lagi menggunakan surat kebenaran dikeluarkan oleh Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI).

Berikutan itu Ahli Parlimen BN-Tanjung Karang, Tan Sri Noh Omar, mencadangkan supaya kerajaan menghentikan penggunaan surat MITI kerana menyusahkan rakyat sahaja.

Tambahan pula, Noh yang juga Pengerusi BN Selangor berkata tiada jaminan bahawa individu menggunakan surat MITI untuk ke tempat kerja bebas COVID-19.

“Oleh itu kerajaan perlu mengubah prosedur operasi standard (SOP) bahawa mana-mana individu ingin merentas daerah atau negeri, ke tempat kerja dan membuka perniagaan mestilah memiliki ‘pasport’ tetapi bukan surat MITI sebaliknya pengesahan KMM dengan sekurang-kurangnya menunjukkan keputusan ujian saringan RTK-antigen.

“Kalau ikut MITI mereka hanya berikan kebenaran beroperasi kepada kilang sahaja tetapi bagi saya kita perlu adil kepada semua termasuk sektor perhotelan dan pelancongan, perusahaan kecil dan sederhana serta penjaja juga perlu dibenarkan beroperasi dengan menggunakan SOP baharu serta menambah baik SOP sedia ada.

“Semua perniagaan, hotel dan premis perniagaan boleh dibuka dengan syarat mereka memiliki ‘pasport’ yang boleh diakses melalui aplikasi MySejahtera,” katanya  ketika berucap sesi pertanyaan mengenai ‘Tindakan Menangani Pandemik COVID-19 dibentangkan oleh Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba, sempena Mesyuarat Khas Parlimen hari ini

Berikutan itu, Noh mencadangkan supaya kerajaan membiayai separuh daripada kos ujian saringan RTK-antigen berkenaan untuk pekerja dan percuma untuk golong B40.

Sementara itu, Ahli Parlimen BN-Kimanis, Datuk Mohamad Alamin, melahirkan kebimbangan mengenai peningkat semula kes penularan COVID-19 di Sabah, sejak kebelakangan ini.

Datuk Mohamad Alamin

Berikutan itu, Mohamad berharap Kerajaan Persekutuan dapat menambah bilangan pusat pemberian vaksin (PPV) di Sabah bagi meningkatkan kadar vaksinasi dalam kalangan penduduk di negeri terbabit.

Beliau berkata pihaknya juga berharap kerajaan akan meningkatkan jumlah dos vaksin COVID-19 yang dihantar ke Sabah bagi mempercepatkan proses vaksinasi di negeri berkenaan.

“Langkah ini penting kerana saya difahamkan PPV di Sabah mampu memberikan suntikan sehingga 59,000 dos sehari namun mereka tidak dapat berbuat demikian kerana masalah kekurangan vaksin.

“Justeru, saya meminta kementerian berkenaan termasuklah KKM dapat menghantar lebih banyak bekalan vaksin ke Sabah kerana PPV kita mampu menampung sehingga 59,000 dos sehari.

“Saya difahamkan ketika ini semua PPV di Sabah hanya mampu memberikan suntikan maksimum 30,000 dos sehari sahaja. Jadi sayang kalau kita tidak dapat memaksimumkan keupayaan PPV sedia ada di Sabah sekarang ini,” katanya.

 Dalam perkembangan berkaitan, Mohamad juga berharap KKM serta Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) dapat mempertimbangkan untuk menghantar vaksin jenis satu dos ke Sabah berikutan keadaan bentuk muka buminya yang luas dan memudahkan penduduk pedalaman di vaksinasi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.