nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lelaki ditahan ratakan hutan simpan kekal

26 JULAI: Jabatan Perhutanan Negeri Kedah (JPNK) menahan seorang lelaki yang mengambil upah meratakan Hutan Simpan Kekal Bukit Payung di Kubang Pasu secara haram semalam.

Pengarah JPNK, Muhamad Abdullah berkata, serbuan dilakukan kira-kira jam 10.30 pagi selepas menerima aduan awam.

“Ketika serbuan lelaki tempatan berusia 42 tahun itu sedang mengendali jentera untuk meratakan tanah bagi menanam pokok getah.

“Pemeriksaan lanjut mendapati kira-kira 1.2 hektar tanah sudah diratakan dipercayai dilakukan sejak empat hari lalu.

“Kerugian dianggarkan mencecah RM50,000 akibat kegiatan meratakan tanah dan memusnahkan pokok hutan secara haram,” katanya dalam suatu kenyataan hari ini.

Menurutnya, lelaki terbabit kemudiannya dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kubang Pasu untuk siasatan lanjut oleh JPNK.

“Sebuah jentera jenis Excavotar Hitachi yang digunakan untuk kerja-kerja merata dan membersihkan tanah turut disita untuk membantu siasatan,” katanya.

Muhamad berkata, kes akan disiasat mengikut Akta Perhutanan Negara 1984 iaitu di bawah Seksyen 81(1)(b) kerana menebang, memotong, mengelang, menanda, menutuh atau menoreh mana-mana pokok atau merosakkan dengan api.

Jika didapati bersalah, katanya, boleh dikenakan denda tidak melebihi RM50,000 atau penjara tidak melebihi lima tahun atau kedua-duanya sekali.

Beliau menambah, kes itu turut disiasat mengikut Seksyen 81(1)(g) kerana menceroboh hutan simpanan kekal dan Seksyen 47(1) kerana memasuki hutan tertutup tanpa kebenaran.

“Dua seksyen berkenaan sekiranya didapati bersalah boleh dikenakan denda masing-masing tidak melebihi RM10,000 atau penjara tidak lebih tiga tahun atau kedua-duanya sekali.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.