nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

FMM rayu benarkan sektor bukan perlu beroperasi

21 JULAI: Persekutuan Pengilang-Pengilang Malaysia (FMM) berharap kerajaan membenarkan syarikat pembuatan dalam semua sektor bukan perlu untuk menyambung semula operasi dengan kapasiti tenaga kerja 50 peratus.

Presidennya, Tan Sri Soh Thian Lai, berkata pengeluar dalam sektor bukan perlu, terutamanya perusahaan kecil dan sederhana serta mikro (PKSM), berada dalam keadaan tenat dan terjejas teruk.

Menurut kaji selidik terkini FMM, perniagaan kini menghadapi kekangan aliran tunai yang serius berikutan pesanan tertangguh dan akan datang terganggu dengan ketidaktentuan bila operasi akan disambung semula.

“Sementara itu, pembekal menjangka dibayar tepat pada waktunya, gaji pekerja perlu dibayar sepenuhnya walaupun tiada kerja sebenar yang dilakukan, utiliti dan sewa perlu dibayar, kos logistik meningkat berikutan pembatalan/penangguhan penghantaran dan/atau kargo yang berada di pelabuhan serta terdapat penalti yang dikenakan terhadap kelewatan penghantaran.

“Ini menyebabkan kebanyakan perniagaan dalam sektor bukan perlu berada dalam situasi yang amat tidak menentu dengan risiko yang menjejaskan, mengakibatkan pengangguran yang tinggi jika sekatan terhadap operasi perniagaan berterusan tanpa tempoh yang tidak dapat ditentukan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Soh berkata terdapat juga kebimbangan bahawa jika mereka tidak dibenarkan untuk menyambung semula operasi dengan segera, banyak perniagaan yang tidak akan ada untuk membantu membina semula ekonomi apabila perniagaan dibenarkan untuk dibuka semula.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.