nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

14 juta dos vaksin untuk dijual kepada swasta, negeri

21 JULAI: Pharmaniaga Bhd menyediakan 14 juta dos vaksin Sinovac untuk dijual  kepada syarikat swasta dan negeri yang berminat mulai bulan ini sehingga September.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata penjualan vaksin secara terus kepada pihak yang berminat itu telah mendapat kebenaran Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin COVID-19 (JKJAV).

Ismail Sabri yang juga Menteri Pertahanan berkata dengan adanya tempahan khusus untuk kerajaan negeri dan swasta termasuk syarikat berkaitan kerajaan (GLC) dan syarikat pelaburan berkaitan kerajaan (GLIC) akan membantu kerajaan mencapai imuniti kelompok lebih awal.

“Tempahan dibuka sekarang namun kelulusan kerajaan negeri dan swasta dapatkan bekalan itu masih tertakluk kepada kelulusan JKJAV,” katanya pada sidang media selepas menyaksikan Majlis Penyerahan Kelompok Terakhir Bekalan Vaksin Sinovac oleh Pharmaniaga kepada Kementerian Kesihatan (KKM), di sini, hari ini.

Mengulas lanjut, Ismail Sabri berkata ada negeri, beberapa GLC, syarikat dan hospital swasta membuat tempahan awal sebelum tempahan dibuka dan harga akan ditentukan kemudian.

“Semua 14 juta vaksin Sinovac untuk kerajaan negeri dan swasta bagi pembelian terus ini adalah melalui pengisian dan pembotolan di Malaysia,” katanya.

Ismail Sabri yang juga Menteri Pertahanan berkata, Pharmaniaga sudah membekalkan 14.4 juta vaksin Sinovac kepada KKM yang mana 12.4 juta sudah diterima dan dua juta lagi diluluskan pada 19 Julai lalu.

Katanya, dengan adanya tambahan dua juta vaksin berkenaan bermakna 22.5 peratus penduduk diberikan vaksin Sinovac.

“Pada masa ini 20 peratus penduduk sudah menerima vaksin berkenaan,” katanya.

Mengulas lanjut, katanya tambahan dua juta vaksin itu sudah ada dalam simpanan Pharmaniaga dan bila-bila masa akan diserahkan kepada KKM.

Beliau menegaskan vaksin Sinovac dijamin halal dan meminta orang ramai tidak mempercayai pelbagai dakwaan mengenai status halal vaksin itu

Get real time updates directly on you device, subscribe now.