nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

SOP Longgar Pergerakan Diumum selepas Aidiladha

19 JULAI: Kerajaan dijangka mengumumkan prosedur operasi standard (SOP) mengenai kelonggaran kepada individu yang sudah melengkapkan dua dos  vaksin COVID-19 selepas Hari Raya Aidiladha ini.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, pihak jawatankuasa teknikal sedang membuat kajian terperinci ketika ini dan akan diputuskan Majlis Pemulihan Negara (MPN).

“Kita akan beri kelonggaran kepada rakyat yang telah mendapat dua dos vaksin. Sekarang jawatankuasa teknikal sedang mengkaji secara terperinci siapa yang boleh bergerak dan dilonggarkan untuk yang mendapat dua dos vaksin.

“Malah kerajaan juga sedang mengkaji apa sektor yang boleh dilonggarkan apabila mendapat dua dos vaksin. Jadi perkara ini sedang diteliti. Insya-Allah, selepas Aidiladha kita akan umumkan,” katanya dalam sidang media selepas melancarkan program “MinDef Prihatin di Wisma Pertahanan, Kuala Lumpur, hari ini 

ISMAIL SABRI

Kelmarin, media melaporkan kelonggaran bagi individu yang lengkap dua dos suntikan vaksin COVID-19 akan diputuskan pada mesyuarat MPN ini.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, dipetik berkata kelonggaran itu bagi memberi faedah atau keistimewaan kepada mereka yang lengkap dos vaksin.

Sehingga semalam, berdasarkan data dikeluarkan Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin (JKJAV) bersumberkan Badan Bertindak Imunisasi COVID-19 (CITF) , lebih 14 juta individu mengambil suntikan vaksin COVID-19.

Daripada jumlah itu, lebih 4.5 juta individu melengkapkan dua dos suntikan manakala 9.8 juta selesai mengambil dos pertama suntikan.

Sementara itu, ditanya mengenai individu tidak boleh divaksin atas faktor kesihatan, Ismail Sabri berkata, perkara itu perlu dirujuk kepada Kementerian Kesihatan (KKM) untuk tindakan selanjutnya.

“Perkara ini ditentukan doktor dan KKM. Sebelum tandatangani apa-apa, doktor akan memberi penjelasan. Dia akan bertanya jika ada alahan atau sebab lain yang tak boleh ambil vaksin.

“Sebelum borang ditandatangani, doktor akan jelaskan hal kesihatan misalnya jika positif COVID-19. Berapa bulan selepas itu baru boleh ambil vaksin, doktor yang akan menentukannya,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.