nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan ambil kira pandangan pemimpin politik termasuk pembangkang

19 JULAI: Kerajaan akan terus mengadakan sesi konsultasi khas bersama pemimpin parti politik termasuk pembangkang bagi mencari formula terbaik menangani pandemik COVID-19.

Menteri Penyelaras Pelan Pemulihan Negara (PPN), Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, berkata satu lagi pertemuan dengan beberapa pemimpin terbabit akan diadakan minggu ini bagi mendapatkan kefahaman lebih mendalam terhadap cadangan berkaitan PPN.

Tengku Zafrul yang juga Menteri Kewangan berkata, sesi sedemikian membolehkan semua pihak memiliki data relevan dan memberi maklum balas terkini berdasarkan situasi semasa.

Malah, Tengku Zafrul berkata, perbincangan bersama pemimpin pembangkang seperti Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (PEJUANG), Tun Dr Mahathir Mohamad; Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng dan wakil PKR minggu lalu sebagai sangat produktif.

“Mereka masing-masing berdepan cabaran berbeza di kawasan diwakili dan penting bagi pihak kerajaan seperti saya yang cuba merangka pelan pemulihan ini untuk mendengar.

“Banyak kritikan membina yang semestinya penting buat kerajaan diberikan. Konsultasi ini perlu diteruskan dan jujurnya saya bangga dan teruja apabila PPN akan turut dibahaskan di Parlimen minggu depan,” katanya dalam wawancara bersama South China Morning Post, hari ini.

Temuramah eksklusif akhbar luar negara, South China Morning Post bersama Menteri Kewangan Malaysia, Datuk Seri Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz berhubung Pelan Pemulihan Negara kerajaan Malaysia.

Tengku Zafrul berkata, Malaysia tidak memerlukan kemelut politik dalam keadaan sibuk berdepan krisis kesihatan dan ekonomi.

Tegasnya, apa yang lebih utama ketika ini ialah kestabilan yang memerlukan kerjasama semua parti politik.

“Kestabilan amat penting. Sejak mencapai kemerdekaan, politik Malaysia kekal stabil dan mendorong kemasukan pelaburan.

“Namun dalam melangkah ke hadapan, pelbagai cabaran yang dihadapi sekarang termasuk dari segi politik adalah kurang ideal,” katanya.

Mengulas isu defisit kepercayaan rakyat terhadap kemampuan kerajaan menangani pandemik COVID-19 menerusi pelaksanaan PPN, beliau berkata, apa yang lebih penting ialah melaksanakan pelan yang diumumkan.

Beliau memberi contoh strategi vaksinasi negara yang kini mencecah 400,000 dos suntikan sehari walaupun pada awalnya dipandang skeptikal segelintir masyarakat yang beranggapan ia tidak akan dapat dicapai.

Akhbar luar negara turut memuji usaha dan langkah kerajaan mempercepatkan proses vaksinasi sehingga menjadi antara negara terpantas di dunia memberi vaksin kepada rakyatnya.

“Inisiatif lain turut berdepan situasi sama apabila kita bercakap mengenai defisit kepercayaan. Kita perlu membuktikan kemampuan untuk melaksanakannya, jadi kita tunggu dan lihat dahulu.

“Saya sangat optimistik walaupun secara berhati-hati bahawa kita mampu mencapai apa yang digariskan untuk dilakukan, terutama dalam menangani pandemik COVID-19,” katanya.

Mengenai pelbagai kritikan terhadapnya selaku Menteri Kewangan kerana didakwa tidak memberi bantuan ekonomi mencukupi sewaktu pandemik, Tengku Zafrul menerimanya dengan berlapang dada kerana sudah melakukan yang terbaik.

Beliau turut menegaskan, tanggungjawab sedia ada cenderung kepada membuat tindakan yang betul dan bukan untuk mendapatkan kemasyhuran.

“Apa yang sudah dilakukan mungkin tidak sempurna tetapi krisis sebegini tidak pernah berlaku. Tiada contoh duluan atau buku teks untuk saya jadikan rujukan.

“Justeru, adalah penting untuk kita mencuba yang terbaik dan bersatu memenangi perang menentang COVID-19,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.