nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Berita palsu COVID-19 ‘bunuh’ orang ramai – Biden

17 JULAI: Presiden Amerika Syarikat (AS), Joe Biden mendakwa penyebaran berita palsu mengenai COVID-19 dan vaksinasi di media sosial menjadi ‘pembunuh’ kepada orang ramai.

“Perbuatan itu ‘membunuh’ orang ramai. Satu-satunya pandemik yang kita sedang hadapi ialah golongan tidak divaksinasi,” kata Biden kepada pemberita di Rumah Putih semalam.

Rumah Putih kini meningkatkan tekanan ke atas syarikat media sosial untuk menghapuskan maklumat salah atau berita palsu berhubung vaksinasi COVID-19 yang dikatakan tersebar secara meluas.

Justeru, Rumah Putih menegaskan, Facebook perlu bertindak menangani perkara berkenaan dengan segera.

Ini kerana, menurut pegawai kesihatan AS, hampir kesemua jangkitan dan kematian akibat COVID-19 yang sedang melonjak di negara itu membabitkan golongan tidak divaksinasi.

“Mesejnya jelas, iaitu cerita palsu itu menjadi pandemik dalam kalangan mereka yang tidak divaksinasi,” kata Pengarah Pusat Pencegahan dan Kawalan Penyakit, Rochelle Walensky.

Alasan utama kebanyakan golongan yang menolak vaksinasi walaupun kemudahan imunisasi berkenaan disediakan di seluruh AS ialah mereka tidak mempercayai suntikan itu.

Skeptisisme itu diburukkan lagi dengan maklumat didakwa palsu yang disebarkan dalam talian oleh aktivis antivaksin dan segelintir ahli politik.

Di San Francisco, Facebook menolak kritikan Biden dan menegaskan, usaha pihaknya menghebahkan fakta tentang COVID-19 dan vaksinasi telah menyelamatkan banyak nyawa.

“Kami tidak akan terganggu dengan tuduhan yang tidak disokong oleh fakta,” kata Facebook ketika mengulas dakwaan Biden itu.

Menurut Facebook, lebih dua bilion pengguna membaca maklumat autoritatif mengenai COVID-19 serta vaksin dalam laman sosial itu, iaitu jumlah yang mengatasi saluran lain dalam internet.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.