Tuduhan BERSATU Bocor Maklumat Tidak Masuk Akal

58

13 JULAI: Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO, Datuk Mohd Puad Zarkashi dilihat cuba menunding jari kepada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) terhadap kebocoran rakaman suara dalam mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO baru-baru ini.

Justeru, Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) BERSATU, Dr Muhammad Faiz Na’aman mempersoalkan bekas Timbalan Menteri itu yang mahu mengaitkan partinya di atas kecuaian pengendalian kerahsiaan hal dalaman parti UMNO. 

“Cubalah siasat siapa yang bocorkannya. Adakah ahli BERSATU turut menyertai mesyuarat UMNO tersebut? Tidak perlu berteka-teki dengan cuba menuduh sembarangan, ianya angkara siapa

“Segala pekung dan komplot sesetengah pemimpin dari kelompok Pro Jajaran Baru dalam parti anda itu untuk mensabotaj kepimpinan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin pada sidang Parlimen nanti,” katanya menerusi kenyataan kepada PNBBC Portal, hari ini.

MUHAMMAD FAIZ

Terdahulu, Mohd Puad menerusi Facebooknya hari ini mendakwa kononnya rakaman audio Mesyuarat MKT UMNO pada minggu lalu disebarkan perisik berbayar dalam MKT. 

Dalam pada itu, Muhammad Faiz menegaskan kini semuanya telah nyata bahawa individu yang terbelenggu dengan kes-kes mahkamah akibat korupsi termasuklah kaki ampu kelompok munafik tersebut merupakan perosak sebenar kepada imej parti UMNO. 

Menurut beliau, rakyat sedang memerhati dan akan menghukum pemimpin yang asyik mencari jalan untuk meruntuhkan langkah ke arah perpaduan ummah iaitu Kerajaan Perikatan Nasional (PN). 

“Di waktu bencana berskala global ini saya ingin beri peringatan kepada kelompok Kluster Mahkamah mahupun Pro Jajaran Baru dengan DAP ini dengan sepotong ayat al-Quran dari surah Ali-Imran ayat 54 yang berbunyi: “Dan mereka merancang, Allah juga merancang. Sesungguhnya Allah adalah sebaik-baik Perancang”.

“Sekarang saya cabar pihak kepimpinan UMNO menamakan siapa yang membocorkan maklumat mesyuarat MKT UMNO itu dan pecatnya jika terbukti individu itu menyalahi perlembagaan parti kalian. Jika berani sila buat. Rakyat memerhati,” katanya. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.