Ayah Ebit Lew meninggal dunia

40

13 JULAI: Bapa kepada pendakwah bebas dan aktivis kemasyarakatan Ustaz Ebit Lew, meninggal dunia di Hospital Gleanagle, Kuala Lumpur sebentar tadi.

Berita sedih itu dimaklumkan oleh pendakwah bebas berkenaan di Facebooknya sebentar tadi, malah sehingga kini ruangan komen terus dibanjiri dengan ucapan takziah dan doa dari warganet yang turut berduka atas pemergian bapa pendakwah tersebut.

Difahamkan, jenazah Allahyarham akan di bawa ke Masjid Bandar Baru Ampang dan kemudian terus bawa ke Muadzam Shah, Pahang.

“Innalillahi wa inna ilaihi rajiun. Bapak saya yang tercinta baru sahaja meninggal dunia. Ya Allah beratnya rasa ujian ini. I love you bapak. Bapak pergi dulu. Nanti ebit sampai yer.

“Ya Allah ampunilah bapak. Sayangilah beliau, rahmatilah beliau, hadiahkan syurga Firdaus untuk beliau. Ya Allah temukanlah bapak dengan mak dekat sana. Letakkanlah mereka bersama. Ya Allah, inilah ayahku yang sangat baik. Terima kasih pinjamkan dirinya untukku.

“Saya dalam perjalanan ke Gleanagle Hospital untuk bawa jenazah ayah untuk dimandikan di Masjid Bandar Baru Ampang. Kemudian terus bawa ke Muadzam Shah, Pahang. Pohon doakan buat ayah saya dan hadiahkan al-Fatihah,” katanya di Facebook hari ini.

Ketika menyertai misi bantuan kemanusian di Gaza, Palestin, sebelum ini, Ebit berkongsi kesedihan kerana diuji tidak dapat berada di samping bapanya yang sakit tenat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.