Puad Dikecam Netizen Beri Bantuan Tak Pakai Pelitup Muka

360

12 JULAI: Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Puad Zarkashi mendapat kecaman daripada warga maya selepas gambar yang dimuat naik pemimpin itu didapati melanggar prosedur operasi standard (SOP) yang telah ditetapkan. 

Gambar tersebut dikongsikan sendiri oleh bekas Timbalan Menteri itu menerusi Facebook miliknya dengan memuat naik beberapa foto mengadakan ziarah di sekitar Rengit, Johor, hari ini. 

“Hari ini program Ziarah Kasih mingguan di Kampung Seri Ladang dan Parit Tengah Rengit. 

“Saya menziarahi tiga keluarga, ada sakit leukemia, glaumoka dan strok, semoga mereka semua sembuh,” katanya di media sosial rasmi miliknya, hari ini.

Terdahulu, kejadian itu tular dalam media sosial apabila Puad didapati tidak mematuhi SOP seperti tiada penjarakan fizikal malah Fuad tidak memakai topeng muka yang memberi risiko kepada orang di sekelilingnya khususnya kepada warga emas. 

Semakan PNBBC Portal di Facebook miliknya mendapati ramai yang mengecam MT UMNO itu kerana dilihat tidak wajar ketika kes jangkitan COVID-19 meningkat.

Sementara itu, rata-rata pengguna media sosial menyifatkan tindakan Puad keterlaluan kerana boleh merebakan COVID-19 kepada golongan yang berisiko dijangkiti wabak tersebut. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.