Polis tahan lelaki cuba seludup ketum,rokok ke dalam PKRC

34

7 JULAI : Seorang lelaki yang sedang mendapat rawatan di Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 (PKRC) Bersepadu 2.0 Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) ditahan polis kerana cuba menyeludup rokok dan air ketum ke dalam pusat berkenaan.

Menurut Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Wan Kamarul Azran Wan Yusof, kejadian itu berlaku kira-kira jam 2 petang apabila penganggur berumur 33 tahun yang juga pesakit di PKRC itu, dilihat melemparkan bungkusan hitam berhampiran Hall A, sebelum memasuki kawasan itu dengan berpakaian seperti pekerja kontrak.

“Bertindak atas maklumat, polis membuat pemeriksaan sekitar lori TNB berhampiran dewan berkenaan sebelum menemukan 10 kotak rokok jenis Luffman, yang dibungkus dalam satu bungkusan hitam.

“Pemeriksaan lanjut terhadap lelaki berkenaan turut membawa kepada penemuan satu bungkusan dipercayai air ketum dianggarkan 500 mililiter di dalam begnya,” katanya kepada media hari ini.

Wan Kamarul Azran berkata, lelaki itu dibebaskan dengan jaminan polis semalam sementara kes disiasat mengikut Seksyen 448 Kanun Keseksaan dan Seksyen 30(3) Akta Racun 1952.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.