Pelantikan dua pemimpin UMNO mampu stabilkan politik negara

23

7 JULAI: Parti Solidariti Tanah Airku (STAR) yakin pelantikan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai Timbalan Perdana Menteri dan Datuk Seri Hishammuddin Hussein selaku Menteri Kanan Keselamatan, mampu membantu menstabilkan semula politik di negara ini.

Presiden STAR, Datuk Seri Dr. Jeffrey Kitingan berkata, berdasarkan rekod pencapaian Ismail Sabri sebelum ini yang memegang beberapa portfolio penting dalam kerajaan akan membantu meringankan bebanan tugas Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin terutama dalam mengendalikan situasi pandemik Covid-19.

“Perdana Menteri juga memaklumkan mengenai lantikan ini secara peribadi kepada komponen parti politik dalam Perikatan Nasional (PN).

“Keputusan ini juga dibuat setelah berfikir panjang dan bukan dilakukan secara tergesa-gesa,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Sementara itu, Menteri Besar Johor, Datuk Hasni Mohammad berkata beliau amat yakin kedua-dua tokoh pemimpin dari UMNO itu mampu mentadbir dan merealisasikan usaha kerajaan dengan jawatan baharu yang dipikul.

Hasni berkata, kedua-dua figura politik itu juga adalah watak penting mengubah landskap negara dalam mendepani pandemik COVID-19.

“Saya amat yakin dua tokoh pemimpin yang datang dari UMNO ini mampu untuk mentadbir dan menjayakan usaha kerajaan bukan sahaja tangani isu COVID-19 tapi ekonomi yang dihadapi negara kita” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.