Mohd Radzi Nafi Minta Speaker Pertimbang Parlimen Hibrid

45

7 JULAI : Dakwaan menyatakan kononnya Menteri Pendidikan, Senator Datuk Dr Mohd Radzi Md Jidin meminta Speaker Dewan Rakyat, Datuk Azhar Azizan Harun untuk mempertimbangkan semula persidangan Parlimen secara hibrid adalah berita palsu. 

Perkara itu dinafikan sendiri oleh Mohd Radzi menerusi media sosial miliknya yang memaklumkan penyebaran fitnah kononnya dengan alasan hanya sekadar satira, lawak atau parodi semakin membarah ketika ini.

“Dunia yang terlalu banyak maklumat telah menimbulkan “information overload” sehingga ramai penerima mempercayai ‘lawak’ fitnah ini. 

“Bahkan ada juga yang menjadi sebahagian daripada penyebarnya. Elakkan diri kita daripada terjerumus dalam perangkap fitnah sebegini,” katanya, hari ini.

Dalam hantaran tersebut, Mohd Radzi turut memuat naik tangkap layar laman Twitter yang memaparkan kononnya beliau mengeluarkan kenyataan tersebut.

Antara lain turut disebut adalah tidak semua Ahli Parlimen mempunyai peranti dan sambungan internet yang baik untuk menghadiri sidang Dewan Rakyat. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.