Sultan Johor berusaha dapatkan lebih banyak vaksin

62

6 JULAI: Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar sedang berusaha untuk mendapatkan lebih banyak dos vaksin COVID-19 jenis Pfizer dan Sinovac untuk rakyat di negeri berkenaan.

Malah, Tengku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, bertitah ayahandanya sudah menerima 20,000 dos vaksin Sinovac untuk diagihkan kepada rakyat Johor hari ini.

Berikutan itu, Sultan Ibrahim akan terus berusaha untuk mendapatkan lebih banyak dos vaksin Sinovac atau Pfizer untuk kegunaan rakyat Johor dalam masa terdekat.

“DYMM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, Sultan Johor telah menerima sebanyak 20,000 dos vaksin Sinovac.

“Kami sedang berusaha untuk mendapatkan lebih vaksin Sinovac atau Pfizer dalam masa terdekat ini. Kami juga berharap Kerajaan dan menteri boleh membantu kami dan mengagihkan lebih vaksin kepada rakyat.

“Ini masanya untuk bertindak. “Serve the People”, titah baginda dalam satu hantaran menerusi laman Facebook HRH Crown Prince of Johor, hari ini.

SAIFUDDIN menerima suntikan vaksin di KLIA hari ini.

Sementara itu,  Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Saifuddin Abdullah menerima suntikan vaksin di Pusat Konvensyen dan Hotel Movenpick, KLIA hari ini.

“Alhamdulillah, baru selesai menerima suntikan vaksin dos pertama Sinovac hari ini. Prosesnya cepat dan tidak menyakitkan.

“Terima kasih kepada petugas barisan hadapan yang bertungkus lumus menjayakan Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan ini,” katanya.

Justeru, beliau menyeru orang ramai agar segera mendaftar untuk mendapatkan vaksinasi bagi melindungi diri dan orang sekeliling.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.