Ebit Lew selamat kembali ke Malaysia

48

3 JULAI: Pendakwah bebas Ustaz Ebit Lew selamat tiba di Malaysia selepas selesai melaksanakan misi Bantuan Kemanusiaan ke Gaza Palestin.

Ebit dalam satu hantaran di Facebooknya, beliau berterima kasih kepada semua pihak yang mendoakan beliau dan kumpulannya sepanjang misi tersebut.

“Terima kasih semua yang selalu mendoakan yer. Allah sahaja yang membalasnya. Jika ada kebaikan atas yang kami buat berkat doa semua,” katanya

Dalam hantaran sama, beliau menjelaskan kumpulannya sedang menjalani kuarantin di tempat yang ditentukan Kementerian Kesihatan (KKM).

“Kami sedang menjalani kuarantin di tempat yang ditentukan KKM. Terima kasih DS Hishammuddin Hussein dan Wisma Putra serta Kedutaan Besar Malaysia di Mesir,” katanya.

Ebit berlepas ke Mesir pada 25 Mei lalu sebelum memasuki Gaza bagi menyampaikan sumbangan kepada rakyat Palestin yang terjejas akibat serangan Israel.

Menurut Ebit Lew, bantuan berupa barangan keperluan serta ubat-ubatan sebanyak dua treler dan beberapa buah lori dihantar terus ke hospital di Gaza untuk disalurkan kepada yang memerlukan.

Pasukan Ebit juga adalah yang pertama di dunia yang dibenarkan masuk ke Gaza melalui pintu Rafah sejak peperangan 11 hari pada Mei lalu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.