Abdul Hadi semakin beransur pulih

24

26 JUN: Naib Presiden PAS, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar mengesahkan Keadaan kesihatan Presiden partinya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang kini dirawat di Institut Jantung Negara (IJN), semakin pulih.

Ahmad Samsuri yang juga merupakan Menteri Besar Terengganu berkata, Abdul Hadi yang juga Ahli Parlimen Marang, dijangka dibenarkan keluar daripada IJN dalam masa terdekat.

“Keadaan beliau (Abdul Hadi) semakin pulih. Pada saya beliau dalam keadaan ceria dan teruja untuk segera kembali bersama dengan masyarakat,” katanya  kepada media selepas melawat pusat pemberian vaksin secara ‘Outreach’, anjuran Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) di Sekolah Kebangsaan Kesom, Kuala Terengganu, hari ini.

Terdahulu, Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Buruk, Muhammad Khalil yang juga anak Abdul Hadi pada 6 Jun lalu memaklumkan, bapanya dimasukkan ke IJN sejak beberapa hari selepas mengadu kurang sihat.

Setiausaha Akhbarnya, Abdul Malik Ab Razak turut mengesahkan Duta Khas Perdana Menteri ke Timur Tengah ketika dirawat di IJN.

Abdul Malik turut menafikan khabar angin yang tular sejak kebelakangan ini mengenai kesihatan Abdul Hadi, yang antara lain mendakwa kononnya Presiden PAS itu sedang sakit dan sudah tidak berupaya menguruskan hal parti.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.