ARMADA BERSATU nafi wujud khianat dalam PN

33

15 JUN: Angkatan Bersatu Anak Muda (ARMADA) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) menafikan mengeluarkan kenyataan berhubung wujud pengkhianatan di dalam Perikatan Nasional (PN) bagi menumbangkan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Ketua ARMADA, Senator Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal, berkata surat palsu itu hanya cubaan melagakan ahli Jemaah Menteri membabitkan Muhyiddin, Menteri Luar, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

Penyebaran surat menggunakan nama beliau itu disifatkan sebagai tidak bertanggungjawab dan menangguk di air keruh sempena Perbincangan Khas Raja-Raja Melayu di Istana Negara, esok.

WAN AHMAD FAYHSAL

“Di pihak kerajaan, kita tidak langsung gentar dengan sebarang kemungkinan kerana fokus utama kita adalah selesaikan darurat kesihatan sehingga Ogos depan.

“Insya-Allah kalau semua pimpinan PN berpakat, kita boleh ketepikan politik kepartian dan membantu rakyat menghadapi pandemik ini supaya Malaysia kembali pulih serta rakyat dapat bekerja seperti biasa,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas melawat pusat pemberian vaksin (PPV) di Dewan Berlian, Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Alam, hari ini.

Sebelum ini, tular kepala surat kononnya ARMADA BERSATU memberi amaran keras terhadap mana-mana pihak yang cuba menggugat kepimpinan Muhyiddin merangkap Presiden BERSATU dan Pengerusi PN.

Surat itu mendakwa terdapat gerakan khianat secara agresif yang cuba menumbangkan Muhyiddin dengan mengumpul tandangan akuan bersumpah (SD) ahli-ahli Parlimen.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.