‘Tidak perlu layan tuduhan Lip Eng’ – Annuar

27

5 JUN: Tuduhan Kementerian Wilayah Persekutuan (KWP) menganaktirikan kawasan Kepong dalam Program Saringan COVID-19 Percuma untuk projek perumahan rakyat (PPR) dan perumahan awam (PA) di Kuala Lumpur yang bermula hari ini sekadar mahu mencari perhatian.

Menterinya, Tan Sri Annuar Musa, berkata tuduhan dilemparkan Ahli Parlimen Kepong, Lim Lip Eng itu juga tidak perlu dilayan.

“Tak perlu layan (dakwaan menganaktirikan kawasan Kepong)…beliau mahu mencari perhatian.

ANNUAR

“Isu tidak relevan,” katanya ringkas kepada PN BBC, hari ini.

Lip Eng menerusi kenyataannya, hari ini, mendakwa semua kawasan di Parlimen terbabit disisihkan daripada program berkenaan, walaupun lokasi berkenaan yang terletak di bawah seliaan Pejabat Kesihatan Daerah Kepong, dikategorikan sebagai zon merah dengan kira-kira 300 kes positif setiap hari, selain mempunyai ramai warga emas berisiko tinggi.

“Apakah perkara ini disengajakan? Program ini dijadualkan berjalan sebulan, mengapakah kawasan Kepong tidak disertakan sekali,” katanya.

Semalam, KWP menerusi muat naik di Facebook memaklumkan, kementerian itu akan menganjurkan Program Saringan COVID-19 Percuma di PPR dan PA di Kuala Lumpur bermula hari ini sehingga 5 Julai ini yang membabitkan 15 lokasi.

Waktu, jadual lokasi dan maklumat berhubung program itu boleh diketahui dengan melayari Facebook Kementerian Wilayah Persekutuan. – Oleh FAIZATUL FARHANA FARUSH KHAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.