nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Utamakan Keselamatan, Akur Pelaksanaan PKP 3.0 Seluruh Negara

11 MEI: Perintah Kawalan pergerakan (PKP) di seluruh negara yang dilaksanakan oleh kerajaan bermula esok merupakan jalan terbaik dan sesuai dengan situasi terkini pandemik COVID-19 di negara ini.

Penceramah bebas, Ustazah Asma’ Harun berkata, buat masa ini, keselamatan nyawa merupakan perkara yang lebih utama berbanding sambutan Hari Raya Aidilfitri yang dijangka disambut Khamis ini. 

“Ramai yang telah beli baju, biskut dan pelbagai persiapan telah dibuat. Ada juga yang membayangkan suasana ziarah jiran dan saudara yang berdekatan untuk mengubat rindu pada ibu ayah di kampung halaman.

USATAZA ASMA’

“Namun, ini yang terbaik untuk kita semua. Keselamatan nyawa jauh lebih utama, kena akur bahawa kita tiada pilihan melainkan PKP secara menyeluruh. Barisan hadapan tidak pernah rehat walau mereka tenat,” katanya menerusi kenyataan, hari ini. 

Semalam, Kerajaan terpaksa mengumumkan pelaksanaan PKP 3.0 mulai 12 Mei hingga 7 Jun depan demi memastikan Malaysia tidak terjerumus ke dalam malapetaka lebih besar.

Pelaksanaan PKP 3.0 berkenaan dibuat sebagai langkah-langkah yang lebih tegas dan ketat bagi mengekang penularan wabak COVID-19 dalam masyarakat dan menghalang kenaikan kes secara mendadak.

Dalam pada itu, Asma Harun memberitahu, walaupun perkara tersebut diumumkan lambat dan berbeza dengan tahun sebelumnya, rakyat perlu percaya bahawa terhadap hikmah di sebalik perkara yang berlaku.

“Tiada cara lain, terus bertahan dalam meningkatkan sabar, kuatkan rohani, mental dan emosi. Tetap teguh yakin bahawa Allah menguji hamba-Nya sentiasa dalam kadar kemampuan. Dia Maha Tahu. 

“Sebahagian rakyat jelata sekadar ingin merasa sedikit bahagia dan gembira di hari mulia. Juga ramai yang berusaha bangkit semula dengan berniaga, namun kembali jatuh lebih dalam daripada sedia ada. Saya masih percaya, pihak kerajaan buat pelbagai usaha sehabis daya,” katanya. 

Tambah beliau, berdasarkan keadaan terkini, ia merupakan tempoh mentadbir yang paling mencabar dan getir dalam sejarah Malaysia serta dunia.

“Mustahil untuk kerajaan membuat keputusan drastik seperti itu melainkan ia merupakan tindakan terbaik untuk rakyat dan satu tindakan yang perlu mengikut keperluan semasa,” katanya.- Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.