nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Majikan, Pekerja Perlu Bersama KKM Bendung COVID-19

11 MEI: Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) menyeru majikan dan pekerja agar memainkan peranan dalam membantu Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) membendung penularan wabak COVID-19 di tempat kerja yang semakin membimbangkan. 

Pemangku Presiden MTUC, Mohd Effendy Abdul Ghani berkata, majikan dan pekerja perlulah sentiasa mengamalkan disiplin diri yang tinggi serta mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) yang telah ditetapkan Kerajaan. 

Justeru itu, menurut beliau, pihaknya mengharapkan agar pihak majikan perlu mengambil pendekatan yang serius dalam menyediakan tempat kediaman pekerja yang kondusif di samping para pekerja hendaklah sentiasa mengamalkan langkah-langkah pencegahan COVID 19. 

MOHD AFFENDY

“Ini termasuklah mengehadkan bercampur di tempat awam yang sesak. 

“Pihak MTUC melahirkan rasa bimbang dan memandang serius dengan Laporan KKM berkaitan peningkatan kluster baharu COVID-19 yang melibatkan tempat kerja mutakhir ini terutama di sektor perkilangan, pembinaan serta perkhidmatan. 

“Amalan pematuhan SOP di tempat kerja juga wajar diterapkan dalam kalangan 

masyarakat agar risiko penularan dapat dibendung,” katanya menerusi kenyataan, hari ini. 

Dalam pada itu, Mohd Effendy memberitahu MTUC menyokong dan menyambut baik tindakan Kementerian Sumber Manusia dalam memperketatkan penguatkuasaan serta pemeriksaan yang telah dilaksanakan secara agresif dan berterusan melibatkan 103,829 penginapan dan hampir 66 peratus majikan didapati tidak patuh serta melakukan kesalahan di bawah Akta 446. 

“MTUC juga merakamkan ucapan terima kasih kepada YB Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri Saravanan atas usaha Kementerian Sumber Manusia (KSM) melaksanakan penguatkuasaan pematuhan SOP COVID-19 yang melibatkan sektor-sektor penting. 

“Ia melibatkan sektor ekonomi melalui penguatkuasaan Akta 446 bagi penginapan, perumahan dan kemudahan pekerja yang diketuai oleh Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (JTKSM) yang meliputi bangunan yang disediakan oleh majikan dan penyedia penginapan berpusat,” katanya.

Justeru itu, beliau memaklumkan tindakan tegas perlu diambil ke atas majikan yang didapati tidak mematuhi Akta 446. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.