nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

MMA puji langkah berani kerajaan laksana PKP 3.0

10 MEI: Persatuan Perubatan Malaysia (MMA) dan Presiden Persatuan Pakar Perubatan Kesihatan Awam Malaysia, menyifatkan tindakan kerajaan mengumumkan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh negara mulai 12 Mei hingga 7 Jun 2021 adalah langkah tepat pada masanya.

Presiden Persatuan Perubatan Malaysia (MMA), Prof Datuk Dr Subramaniam Muniandy, berkata langkah itu memang dinantikan persatuan kerana isu berkenaan sudah banyak kali disuarakan sejak peningkatan mendadak kes COVID-19.

Beliau berkata, pihaknya mengalu-alukan usaha ini dan tidak timbul kekeliruan dalam kalangan masyarakat mengenai pelaksanaan PKP yang sebelum ini dilaksanakan secara terpilih.

“Syukur kerana kami sebagai barisan hadapan semakin letih dengan pertambahan kes. Kita pernah melaksanakan PKP ini dan ia berjaya.

“Bukan lama pun, hanya dua minggu dan isu ekonomi tidak perlu dirisaukan kerana ia menjadi tanggungjawab kerajaan menanganinya, sebaliknya isu sekarang ialah kita mahu selamatkan ramai orang,” katanya ketika mengulas pengumuman pelaksanaan PKP 3.0 oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini.

Terdahulu, Perdana Menteri, mengumumkan, tarikh kuat kuasa larangan rentas daerah dan negeri serta larangan aktiviti sosial, sukan dan pendidikan bermula pada hari ini hingga 6 Jun ini.

Manakala, tarikh kuat kuasa bagi larangan dan arahan lain bermula pada 12 Mei hingga 7 Jun 2021 dan prosedur operasi standard (SOP) terperinci bagi semua larangan serta arahan dalam PKP ini akan diumumkan Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Sementara itu, Presiden Persatuan Pakar Perubatan Kesihatan Awam Malaysia, Datuk Dr Zainal Ariffin Omar berkata, PKP menyeluruh adalah tindakan tepat kerana tiada jalan lain walaupun bukan yang terbaik kepada semua pihak.

Katanya, kerajaan, rakyat dan agensi kerajaan kurang berjaya menangani pandemik selepas kejayaan cemerlang dalam PKP kali pertama dulu.

“Untuk tempoh PKP ini, kita berharap kerajaan dan agensi mengambil langkah pemantauan dan penguatkuasaan yang tegas.

“Rakyat mesti mematuhi SOP dan bertindak menggerakkan komuniti mereka membantu golongan terkesan serta melaporkan jika ada orang melanggar SOP,” katanya.

Beliau berkata, kerajaan juga diharap menyemak kembali strategi dan jentera pengurusan pandemik termasuk mengambil pakar di luar kerajaan untuk membantu pengurusan pandemik.

“Jika perlu, rehatkan kepimpinan jentera menguruskan pandemik sedia ada. Kita tidak mahu PKP berterusan selepas PKP ini,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.