nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerani mengaku tidak bersalah atas 3 tuduhan tuntutan palsu

4 MEI: Seorang bekas ketua pembantu tadbir mengaku tidak bersalah atas pertuduhan membuat tiga tuntutan palsu di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur, berkaitan bayaran kepada sebuah syarikat bagi pembekalan majlis makan tengahari Menteri Pelancongan dan Kebudayaan bersama tetamunya keseluruhannya bernilai RM11,350.

Tertuduh, Noradlina Idris, 43, membuat pengakuan tidak bersalah dan meminta kesnya dibicarakan selepas pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa di hadapan Hakim Mahkamah Sesyen, Suzana Hussin, hari ini.    

Berikutan itu, Pegawai Pendakwa dari Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Abd Muntaqim Abdul Aziz, mencadangkan kepada mahkamah supaya tertuduh diikat jamin sebanyak RM12,000 dengan seorang penjamin, manakala pasport diserahkan kepada mahkamah.

Abd Muntaqim juga mencadangkan syarat tambahan supaya tertuduh melaporkan diri sekali sebulan pada minggu pertama setiap bulan sehingga perbicaraan kes berkenaan selesai, selain tidak mengganggu saksi kes terbabit.

Bagaimanapun, Noradlina merayu supaya mahkamah mengurangkan wang jaminannya dengan alasan ibunya terpaksa menggadaikan tanah di kampung untuk membayar jaminan, selain terpaksa menyara empat anak dan kemungkinan dia akan digantung tugas apabila perbicaraan kes berkenaan bermula.

Selepas mengambil kira cadangan pegawai pendakwa dan rayuan tertuduh, Hakim Suzana memerintahkan Noradlina dibebaskan selepas membayar bon jaminan RM10,000 dengan seorang penjamin, manakala pasportnya perlu diserahkan kepada mahkamah dan mestilah berjanji tidak akan mengganggu saksi pendakwaan.

Berikutan itu, mahkamah juga menetap pada 4 Jun 2021 sebagai tarikh sebutan semula kes dan penyerahan dokumen lain berkaitan.

Untuk rekod bagi tuduhan pertama, tertuduh didakwa mencadangkan butiran palsu bersama invois  dari syarikat L’ amo Jaya Sdn Bhd kepada kementerian berkenaan kononnya bagi pembayaran pembekalan makanan untuk program minum petang sempena perjumpaan Menteri bersama tetamu di Bangunan Sultan Abdul Samad pada 13 Ogos 2014.

Bagi pertuduhan kedua tertuduh dikatakan mengemukan butiran palsu bersama invois bernilai RM1,500 dari syarikat sama kepada kementerian berkenaan dengan niat mengelirukan sebagai bayaran pembekalan makan tengah hari Menteri bersama tetamu di lokasi sama, pada 14 Ogos 2014.

Bagi pertuduhan ketiga, tertuduh didakwa mengemukakan satu lagi invois tuntutan bayaran dari syarikat berkenaan dengan butiran palsu bernilai RM9,000 kepada kementerian kononnya bagi bayaran pembekalan makan perjumpaan Menteri bersama tetamu bertarikh pada 17 Ogos 2014.

Bagaimanapun, hakikat sebenarnya ketiga-tiga butiran dalam dokumen dan invois berkenaan adalah untuk pembayaran menampung kos perkhidmatan katering ditempah bagi Majlis Hari Raya di rumahnya sendiri di Taman Impian Putra, Bandar Seri Putra, Kajang, pada 16 Ogos 2014.

Berikutan itu, Noradlina didapat melakukan tiga kesalahan mengikut Seksyen 18 Akta SPRM 2009 dan jika sabit kesalahan tertuduh boleh dihukum mengikut Seksyen 24 akta sama iaitu penjara tidak melebihi 20 tahun, denda tidak kurang lima kali ganda nilai suapan atau RM10,000 yang mana lebih tinggi bagi setiap kes.

Untuk rekod ketiga kesalahan berkenaan dilakukan tertuduh di tempat yang sama iaitu Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan serta masa sama pada bulan Ogos 2014.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.