nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Guru Berkata Lucah Perlu Diambil Tindakan

4 MEI: Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (SUHAKAM) menyeru agar Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mengambil tindakan terhadap guru yang mengeluarkan perkataan berunsur lucah. 

Pesuruhjaya Kanak-kanak SUHAKAM, Profesor Datuk Noor Aziah Mohd Awal menyelar budaya toksik segelintir guru yang saling melindungi antara satu sama lain selepas terdapat aduan terhadap guru, termasuk sikap memperlecehkan seorang aktivis pelajar secara seksual di media sosial.

“Tindakan mesti diambil terhadap guru yang mengganggu aktivitis pelajar yang cukup berani mempertahankan hak kanak-kanak. Tingkah laku buruk sesetengah guru mencemarkan imej kerjaya yang begitu mulia,” katanya menerusi kenyataan, hari ini. 

NOOR AZIAH

Beliau berkata demikian bagi mengulas isu pelajar perempuan yang mendakwa di platform perkongsian video TikTok bahawa guru lelakinya bergurau mengenai rogol di dalam kelas.

Ia berlaku ketika guru itu membincangkan isu gangguan seksual semasa mata pelajaran Pendidikan Jasmani dan Kesihatan di sekolah.

Selepas tularnya video tersebut, segelintir orang termasuk yang dipercayai adalah guru membuat komen lucah mengenai tubuh badan remaja itu dan pelajar sekolah itu menuntut supaya mereka memohon maaf.

Dalam pada itu, Noor Aziah turut memetik sebagai contoh isu pemeriksaan haid yang beberapa minggu sebelum ini dilihat mencetuskan kegusaran ibu bapa malah masyarakat umum.

Noor Aziah berkata, guru memainkan peranan penting dalam merealisasikan visi Akta Pendidikan 1996 yang bertujuan untuk memperkembangkan potensi individu secara menyeluruh dan bersepadu untuk mewujudkan insan yang seimbang dan harmonis dari segi intelek, rohani, emosi dan jasmani berdasarkan kepercayaan dan kepatuhan kepada Tuhan. 

“Guru sebagai teladan dan mesti menyedari sebarang tindakan atau kegagalan untuk bertindak oleh golongan itu akan memberi kesan terhadap pelajar selama bertahun-tahun.

“Sekolah mesti dijadikan tempat yang selamat untuk kanak-kanak, dan lebih banyak mekanisme hendaklah dirancang dan dilaksanakan agar kanak-kanak dapat menikmati masa mereka belajar, memperoleh pendidikan yang bermanfaat dan sihat yang akan berlangsung seumur hidup mereka,” katanya.

Justeru itu, beliau mencadangkan agar fungsi sekolah, latihan guru dan sistem pendidikan perlu dikaji semula untuk memastikan visi Akta Pendidikan dapat dicapai.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.