Pendaftar AstraZeneca terima notifikasi MySejahtera hari ini

21

3 MEI: Individu yang sudah mendaftar permohonan mendapatkan suntikan vaksin AstraZeneca akan menerima notifikasi berhubung kemas kini janji temu pemberian imunisasi terbabit, menerusi aplikasi MySejahtera masing-masing.

Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK), Khairy Jamaluddin berkata, kemas kini itu akan dibuat secara berperingkat sepanjang hari ini.

“Pemohon juga diminta menghubungi Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin COVID-19 (JKJAVMY) sekiranya berdepan sebarang isu berkaitan janji temu itu,” katanya menerusi ciapan di Twitter, hari ini.

Vaksin AstraZeneca yang ditawarkan kerajaan secara sukarela dan terbuka kepada rakyat menerusi pendekatan ‘siap cepat dia dapat’ menerima sambutan menggalakkan apabila dalam tempoh empat jam pendaftaran dibuka semalam, kesemua 268,000 slot pendaftaran imunisasi terbabit habis ditempah.

Khairy turut memohon maaf kepada rakyat yang tidak sempat mendaftar untuk mendapakan vaksin itu.

Bagaimanapun, katanya, tambahan satu juta bekalan dos AstraZeneca akan tiba ke Malaysia bulan ini melalui inisiatif COVAX. – Oleh FAIZATUL FARHANA FARUSH KHAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.