nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Vaksin AstraZeneca diberi secara sukarela

28 APRIL: Vaksin AstraZeneca akan diberi kepada orang ramai secara sukarela dalam tempoh masa terdekat ini. 

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi merangkap Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK), Khairy Jamaluddin berkata penggunaan vaksin AstraZeneca hanya akan disediakan kepada orang ramai yang mendaftar untuk janji temu di pusat pemberian vaksin khas (PPV).

“Kita akan membuka PPV khas bagi vaksin AstraZeneca dan buka kepada mereka yang sukarela dan satu sistem tempahan dibuka untuk orang ramai membuat tempahan janji temu dan akan dilaksanakan berdasarkan kaedah siapa yang cepat, dia akan dapat vaksin itu terlebih dahulu. 

KHAIRY

“Tiada had golongan dan kita buka kepada sesiapa sahaja namun penilaian Kesesuaian Menerima Vaksin akan dilakukan untuk memastikan. mereka ini layak atau tidak,” katanya pada sidang media mingguan Jawatankuasa Khas Bekalan Vaksin di Putrajaya, hari ini.

Turut hadir sama, Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba. 

Dalam pada itu, Khairy memberitahu tindakan berkenaan diambil susulan mempertimbangkan kegusaran rakyat mengenai keselamatan vaksin itu. 

“Saya dan Adham telah bincang dengan teliti penggunaan vaksin AstraZeneca Kita tak mahu bazirkan vaksin yang berkesan, selamat namun ktia memahami keadaan hari ini sains dan fakta tidak dapat mengatasi kebimbangan orang ramai dan berita palsu yang tular,” katanya. 

Sementara itu, Khairy memaklumkan sebanyak 268,200 dos disediakan kerajaan yang akan dimulakan di Selangor dan Kuala Lumpur terlebih dahulu dalam masa yang terdekat. 

“Kita amat mengambil maklum kegusaran rakyat terhadap AstraZeneca. Bagi vaksin Sinovac dan Pfizer-BioNTech tidak ada masalah yang akan diguna pakai di PPV yang lain. 

“Bagi mereka atau ibu bapa dah ada temu janji menerusi MySejahtera, jangan risau kerana masih akan diberi Sinovac atau Pfizer-BioNTech kerana AstraZeneca akan dipakai di PPV khas sahaja,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.