Masih terlalu awal untuk umum agihan kerusi PRU 15- MCA

34

19 APRIL:  MCA masih mengambil pendekatan berdiam diri dam mengunci mulut berhubung soal pengagihan kerusi bersama parti komponennya dalam Barisan Nasional (BN).

Presidennya, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong, menyifatkan perkara tersebut terlalu awal untuk dibangkitkan ketika ini kerana pemimpin perlu memfokuskan kepada kebajikan rakyat terlebih dahulu. 

“Kita kena bekerja setiap masa. Kita tidak mahu jadi bidan terjun hanya berada di kawasan menjelang atau sebelum Pilihan Raya Umum (PRU) sahaja.

“Ini tidak dialukan,” katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat MCA Johor di Ibu Pejabat MCA Johor Bahru, malam tadi. 

Dalam pada itu, Ka Siong yang merupakan Menteri Pengangkutan memaklumkan MCA perlu mempunyai satu gerak kerja yang kukuh untuk mendampingi rakyat. 

Ini kerana, Ahli Parlimen Ayer Hitam itu memaklumkan buat masa ini, terdapat banyak isu yang harus diberi perhatian termasuklah membantu rakyat yang kehilangan pekerjaan akibat pandemik COVID-19.

“Pada ketika ini kita sepatutnya tunjuk keprihatinan kerana ada rakyat hidup susah. Kita perlu hulur bantuan dengan menggunakan jaringan yang ada. 

“MCA, MIC dan UMNO adalah adik beradik, bersama dengan Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS) kita adalah satu keluarga,” katanya. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.