Anwar nafi rakaman audio, akan buat laporan polis

35

8 APRIL : Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menafikan mengenai perbualan sebagaimana dalam audio rakaman antara beliau dan Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang tular di media sosial sejak malam, semalam. 

Malah, Ketua Pembangkang itu turut mendakwa memang ada individu yang mempunyai suara yang mirip dengannya namun tetap akan mengambil tindakan terhadap perkara ini. 

“Kaedah penipuan juga menjadi semakin canggih. Saya sentuh soal audio, kerana ada suara macam saya namun saya tidak peduli kerana ada usaha untuk menjatuhkan saya. 

“Nak gunakan kita (PKR) kononnya perbualan saya dan Datuk Seri Zahid Hamidi, untuk politik Bersatu bagi menikam pimpinan UMNO,” katanya ketika berucap di Majlis Perasmian dan Pelancaran Bilik Gerakan Utama KEADILAN Selangor, malam tadi. 

Justeru, beliau yang juga Ahli Parlimen Port Dickson telah mengarahkan pegawainya membuat laporan polis bagi kes berkenaan.

“Nak menikam pimpinan UMNO, ini bukan kerja saya, sebab itu saya juga akan arah pegawai saya, buat laporan polis, biar disiasat, siapa yang punca ini. 

“Nyata ada usaha untuk memfitnah dengan (cara) mereka rasa lebih canggih dan supaya dalam Keadilan orang tanya, DAP atau Amanah akan mempersoalkan. 

“Nasib baik kita ini rakan setia, tidak mudah tergugat dengan fitnah-fitnah macam ini,” katanya. 

Terdahulu, Ahmad Zahid menafikan sekeras-kerasnya mengenai terdapat  perbualan sebagaimana dalam audio rakaman antara beliau dan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim yang tular di media sosial sejak malam tadi.

Malah, Ahmad Zahid yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN)  menegaskan tiada sebarang perbualan antara beliau dan Ketua Pembangkang tersebut selepas Perhimpunan Agung UMNO baru-baru ini. 

Menurut beliau, ini merupakan satu percaturan politik jahat dan jijik yang hanya mengesahkan usaha berterusan untuk melemahkan dan menghancurkan UMNO. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.