Neelofa, PU Riz akan dipanggil polis berhubung kes ‘bulan madu’

40

4 APRIL: Selebriti, Noor Neelofa Mohd Noor atau Neelofa dan suaminya, Haris Ismail atau lebih dikenali sebagai PU Riz akan dipanggil polis untuk direkod keterangan bagi membantu siasatan berhubung dakwaan pasangan pengantin baharu itu berbulan madu di Langkawi.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador, berkata berdasarkan bukti video dan gambar dimuat naik di media sosial pasangan itu, didapati mereka melanggar prosedur operasi standard (SOP).

“Kita sedang tangani kes ini selepas ada gambar aktiviti dan kehadiran Neelofa bersama suami di Langkawi yang melanggar SOP ditetapkan.

“Kita akan ambil tindakan,” katanya pada sidang media selepas Majlis Perasmian Seksyen K9 Langkawi Polis Diraja Malaysia (PDRM) di Langkawi, Kedah, hari ini.

Turut hadir Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed dan Ketua Polis Kedah, Datuk Hasanuddin Hassan.

Abdul Hamid berkata, pegawai penyiasat akan mengenal pasti adakah aktiviti seperti gambar dimuat naik itu sebahagian kegiatan perniagaannya.

“Mereka kena jawab, tapi gambar itu macam aktiviti santai-santai sahaja, jelas tidak boleh dilakukan dan melanggar SOP.

“Sebabnya dia datang dari kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) ke Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP),” katanya.

Jelasnya, polis juga akan memanggil saksi yang boleh membantu melengkapkan siasatan kes itu secepat mungkin.

Sementara itu, berhubung kes usahawan kosmetik kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau lebih dikekali sebagai Nur Sajat yang dilaporkan menghilangkan diri, Abdul Hamid, berkata polis masih mengesan lokasinya.

“Setakat ini belum ada perkembangan terbaharu dan dia masih bersembunyi di luar negara, tapi kena ingat jerat tidak pernah melupakan pelanduk.

“Saya juga hairan ketika di luar negara pun dia masih mencuit hati orang ramai dan saya nasihatkan dia supaya balik serta pergilah mahkamah,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.