UMNO perlu bersama Kerajaan PN fokus kebajikan rakyat

20

3 APRIL : Kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang wujud hasil gabungan 12 parti bukan milik Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) atau PAS semata-mata namun milik bersama rakyat yang mahu negara diselamatkan dan semuanya mempunyai peranan sama rata.

Bekas Setiausaha Agung UMNO, Tan Sri Annuar Musa berkata, sehubungan itu, UMNO yang turut berperanan dalam kerajaan PN dipohon menyelesaikan kemelut parti berkenaan dengan BERSATU dan Barisan Nasional (BN) tetap memikul tanggungjawab bersama untuk memastikan kerajaan berjaya.

Beliau yang juga Ketua UMNO Bahagian Ketereh memberitahu partinya itu juga perlu mencari jalan untuk tampil lebih bertenaga supaya dapat terus fokus kepada kerja menyelamatkan nyawa, harta, ekonomi dan kesatuan bersama.

“Kita pastikan perang COVID-19 kita susuli hingga berjaya dan rakyat kembali kepada kehidupan saperti biasa. Insya-Allah menjelang akhir 2021 kita raikan kemenangan bersama.

“Ekonomi negara kita wajib segarkan semula.Kerajaan kita mampu dan kita yakin kita boleh. Petanda cukup jelas serta hala tuju berada atas landasan menuju kejayaan.

“Malah kita mampu bangkit sebagai negara yang sejahtera dan di nikmati bersama,” katanya menerusi hantaran di Facebook miliknya, hari ini.

Dalam pada itu, mengenai Muafakat Nasional, Annuar yang juga Menteri Wilayah Persekutuan, gabungan kerjasama UMNO dan Pas itu boleh ditambah menjadi lebih segar, melebar dan merangkumi semua manakala PN terus didokong bersama.

“Rapatkan saf. Barisan dalam kerajaan tidak harus mudah digoyah. Pada kita ada tanggungjawab lebih besar. Mari kita letakkan rakyat di hadapan, jika tidak kita, siapa?.

“Dengan izin Allah, serta berkat muafakat semua, kita pasti berjaya. Perikatan Nasional, kerajaan oleh semua untuk semua…Insya-Allah,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.