ARMADA kesal PAU dijadikan medan hentam BERSATU

20

29 MAC: Angkatan Bersatu Anak Muda (ARMADA) melahirkan rasa kesal kerana Perhimpunan Agung UMNO (PAU) semalam menjadi medan menghentam Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU)

Ketua ARMADA Nasional, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal berkata lebih lucu lagi apabila ada anggota Kabinet begitu kanan lantang mengkritik pasukan sendiri.

“Hakikatnya, persada politik Malaysia tidak lagi punya sebuah parti yang mempunyai hegemoni. Terus mengungkit kegemilangan masa silam ini tidak ubah seperti menggapai-gapai bintang, takkan jatuh di riba.

“Secara lumrahnya politik sesebuah negara hanya akan stabil jika ada sebuah teras yang utuh. Fungsi ini kini dimainkan oleh kerajaan Perikatan Nasional yang mewakili aspirasi rakyat Malaysia seluruhnya,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Mengulas lanjut, Wan Ahmad Fayhsal berkata ARMADA juga memandang serius keghairahan sesetengah pihak untuk bermain politik sedangkan apa yang rakyat perlukan ialah kestabilan dan usaha berterusan untuk meringankan bebanan akibat wabak Covid-19 ketika ini.

Beliau berkata retorik politik yang tidak berkesudahan tidak akan membantu sesiapa, malah bisa mengganggu khidmat kerajaan kepada rakyat.

“Sekarang ialah masanya untuk bekerja. Fokuslah kepada agenda kerajaan yang telah merumuskan serta sedang melaksanakan pelbagai inisiatif untuk membantu rakyat.

“ARMADA bangga menjadi sebahagian daripada inisiatif ini, terutama pada masa wabak ini dan kita akan meneruskan kerja demi kesejahteraan rakyat seluruhnya.

Katanya, medan politik sebenar ialah pilihan raya, namun waktunya bukan sekarang. Walau apapun kemungkinan, BERSATU sentiasa bersedia tanpa sebarang keraguan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.