PN akan terus bantu rakyat walau digugat

22

28 MAC: Biarpun berdepan pelbagai tindakan pihak tertentu untuk menggugat kestabilan kerajaan, Perikatan Nasional (PN) akan terus berusaha memberikan fokus dalam melaksanakan inisiatif dan perjuangannya bagi membantu rakyat.

Ketua Penerangan Pemuda PN, Muhammad Hilman Idham, berkata usaha itu terbukti melalui pakej bantuan rakyat yang dilaksanakan kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin sejak menerajui pentadbiran negara setahun lalu.

Usaha itu, katanya, adalah Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN), Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA), Pakej Kerangka Inisiatif Tambahan Prihatin (KITA PRIHATIN), Pakej Bantuan Perlindungan Ekonomi dan Rakyat Malaysia (PERMAI) serta Program Strategik Memperkasa Rakyat dan Ekonomi (PEMERKASA).

“Pelbagai inisiatif ini berjaya memperkukuh dukungan rakyat, termasuk sokongan daripada Ahli Parlimen pembangkang kepada PN.

“Kestabilan kerajaan dan kecemerlangan pentadbiran negara juga menjadikan Malaysia sebagai destinasi pelaburan terpilih apabila sejumlah RM164 bilion membabitkan 4,599 projek diluluskan sepanjang tahun 2020,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Muhammad Hilman berkata, lebihan dagangan tahun lalu yang meningkat 26.9 peratus kepada RM184.79 bilion berbanding pada 2019 memberi keyakinan negara berada di landasan kukuh dalam usaha mencerdaskan ekonomi.

“Pemuda PN yakin, cadangan penggubalan Dasar Pelaburan Baharu yang mengutamakan pelaburan berkualiti tinggi akan meningkatkan daya saing ekonomi negara.

“Kami juga yakin usaha ini mampu menjadi pemangkin ke arah membangunkan Malaysia sebagai negara berpendapatan tinggi lima tahun akan datang,” katanya. – Oleh FAIZATUL FARHANA FARUSH KHAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.